En man i 45-årsåldern frias av Uppsala tingsrätt från misstankar om barnsexbrott mot en 8-årig flicka.
1 av 3
En man i 45-årsåldern frias av Uppsala tingsrätt från misstankar om barnsexbrott mot en 8-årig flicka. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Mannen ska ha förmått en flickan att ta och röra på hans könsorgan.
2 av 3
Mannen ska ha förmått en flickan att ta och röra på hans könsorgan. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Men nu frias mannen eftersom tingsrätten tycker att det finns en möjlighet att flickan kan ha misstagit sig när hon trodde att mannen var vaken.
3 av 3
Men nu frias mannen eftersom tingsrätten tycker att det finns en möjlighet att flickan kan ha misstagit sig när hon trodde att mannen var vaken. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Fick 8-årig flicka att ta på hans kön – frias för att han kan ha sovit

Mannen misstänktes för sexuella övergrepp på en åttaårig flicka. Men nu frias han – för att rätten anser att han kan ha sovit.


En man i 45-årsåldern frias av Uppsala tingsrätt från misstankar om barnsexbrott mot en åttaårig flicka. Rätten tycker att åklagaren inte lyckats bevisa att mannen "begått gärningen uppsåtligen", skriver Brottscentralen.

Rätten anser att det stämmer att mannen fått flickan att röra vid hans kön. Den lilla flickans berättelse var detaljerad. Hon har bland annat berättat att mannen hade öppna ögon och hon har även beskrivit hans ögonvitor.

Men nu frias alltså mannen eftersom tingsrätten tycker att det finns en möjlighet att flickan kan ha misstagit sig när hon trodde att mannen var vaken. Det är alltså inte ställt utom rimligt tvivel att mannen var vaken, trots att hans ögon var öppna, menar tingsrätten.

– Det är beklagligt. Domen är uppenbart felaktig, och jag håller med ordföranden som var skiljaktig, och konstaterar att det är en nämndemannadom, säger Silvia Ingolfsdottir Åkermark, målsägandebiträde, till Brottscentralen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!