I morse kom uppgifter om att målet för självmordsbröderna el-Bakraoui som genomförde terrorattackerna i Bryssel i tisdags kan ha varit belgiska kärnkraftverk.
1 av 3
I morse kom uppgifter om att målet för självmordsbröderna el-Bakraoui som genomförde terrorattackerna i Bryssel i tisdags kan ha varit belgiska kärnkraftverk. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nu har även myndigheten Svenska kraftnät skärpt säkerheten kring de svenska kärnkraftverken.
2 av 3
Nu har även myndigheten Svenska kraftnät skärpt säkerheten kring de svenska kärnkraftverken. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Enligt Alireza Hafezi, säkerhetsskyddschef på Svenska kraftnät, har minst en terrormisstänkt sökt jobb inom en säkerhetsklassad del av elförsörjningen i Sverige.
3 av 3
Enligt Alireza Hafezi, säkerhetsskyddschef på Svenska kraftnät, har minst en terrormisstänkt sökt jobb inom en säkerhetsklassad del av elförsörjningen i Sverige. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter Brysseldåden – svenska kärnkraftverk kollar på säkerheten

En person som deltagit undersökning om terrorism har sökt jobb inom en säkerhetsklassad del av elförsörjningen i Sverige.


På torsdagsmorgonen kom uppgifter om att målet för självmordsbröderna el-Bakraoui som genomförde terrorattackerna i Bryssel i tisdags kan ha varit belgiska kärnkraftverk.

Nu har även myndigheten Svenska kraftnät skärpt säkerheten kring de svenska kärnkraftverken, skriver Dagens Nyheter.

– Vi har haft en del kontakter med Säpo just med anledning av det som inträffat i Bryssel, säger Alireza Hafezi, säkerhetsskyddschef på Svenska kraftnät, till tidningen.

Enligt Säpo ska det inte finnas några direkta hot riktade mot svenska kärnkraftverket just nu.

– Men läget kan förändras och det kan gå snabbt, säger han.

Enligt Alireza Hafezi har minst en person som förekom i en utredning under rubriceringen terrorism sökt jobb inom en säkerhetsklassad del av elförsörjningen.

– Den personen sökte en tjänst inom en annan del av elförsörjningen som inte är ett kärnkraftverk men är säkerhetsklassad. Personen förekom i en utredning under rubriceringen terrorism. Det var inte kopplat till IS. Mer kan jag inte kommentera, säger Alireza Hafezi till DN.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.