Medellin ligger i Colombia.
Medellin ligger i Colombia. - Foto: Faksimil Google maps

Julia, 22, är spårlöst försvunnen i Colombia – hennes föräldrar vädjar om hjälp

Ingen har hört någonting från 22-åriga Julia Wendt som är spårlöst försvunnen i Colombia sedan den 18 mars.


Julia Wendt, 22, är spårlöst försvunnen i Colombia. Hennes mamma Lena berättar hur hennes dotter älskar att resa och hur hon befunnit sig i Colombia för att plugga spanska.

– V har haft kontakt med henne från och till under resan men vi har inte pratat med henne varje dag. Vi har haft en diskussion med henne om att hon borde komma hem men hon ville resa ännu mer, säger mamma Lena till Nyheter24.

Länge sedan de hörde av henne

Senast de hörde av dottern var den 18 mars och efter det har familjen gjort flera försök att få tag i Julia men på Messenger har hon inte sett de meddelanden som familjen skickat.

I går kväll började Lena Wendt bli riktigt orolig och hon vaknade på natten för att se om hon fått något svar. Hon skrev till henne en gång till – men Lenas inkorg ekade tomt och inte heller har Julia sett de meddelanden som Lena skrivits.

Vännen larmade familjen

Dagen efter var de bortbjudna till sin andra dotterns svärföräldrar och där fick de läsa ett meddelande från en kompis till Julia som bor i New York. De hade träffats när båda reste i Ecuador och Lena Wendt berättar att kompisen och Julia var riktiga "soulmates" och hördes varje dag.

– Det stod att han hade gjort allt för att komma i kontakt med henne och även kontaktat företaget Coachsurfing som Julia fixat sitt boende genom. Han sa att vi måste polisanmäla, att det gått för lång tid. Så i dag har vi gjort en polisanmälan.

Hon kände sig säker

Allt de vet är att Julia Wendt bodde hos en kvinna och hennes dotter och kände sig säker där. De har försökt komma i kontakt med Coachsurfing men de lämnar inte ut vem det är hon har bott hos.

Julia Wendt har rest mycket tidigare och det har hänt att det gått tid mellan familjen har hört något av henne.

– Men det har varit annorlunda. Då har hon till exempel varit i bergen i Indien där det inte finns så mycket kontakt, vi vill verkligen hitta vår dotter, säger Lena.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.