Torsdag 2 Dec
Stockholm

"Det slog lågor ur fönstren" – storbranden i skolan är nu under kontroll

Branden inträffade i en skola i Västerås. (Genrebild)
1 av 3
Branden inträffade i en skola i Västerås. (Genrebild). Foto: Peter Arwidi/Scanpix
Branden är nu under kontroll.
2 av 3
Branden är nu under kontroll. Foto: SCANPIX SWEDEN
Bilden är tagen vid en annan brand.
3 av 3
Bilden är tagen vid en annan brand. Foto: Peter Arwidi/Scanpix

Branden i Önstaskolan i Västerås är under kontroll – inga personer har skadats men ett hundratal har evakuerats från sina bostäder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den brand som började rasa under kvällen i Önstaskolan i Västerås är nu under kontroll och inga personer ska ha skadats.

– Ett hundratal personer som bor runtomkring ska ha evakuerats. Vi har just nu en kyrka som är öppen och en buss står där så de utrymda ska ha någonstans där de kan sitta och värma sig, säger Ivan Åslund, vakthavande befäl vid polisen i Västmanland, till Nyheter24.

Vägg riskerar att rasa

Branden härjar i en gymnastiksal. Tidigare sa polisen att branden riskerade att sprida sig till andra byggnader men risken för det har försvunnit. Däremot är det en vägg i gymnastiksalen som riskerar att rasa.

– Vi vill även uppmana allmänheten att stänga fönster och ventiler på grund av röken, säger Ivan Åslund, till Aftonbladet.

Lågor ur fönstren

Polisen fick in larmet som ett vanligt brandlarm och sedan ringde personer från adressen som sa att det slog lågor ur fönstren, säger Ivan Åslund till Nyheter24.

– Hettan från branden kommer att vara i några dager. Det går inte att beträda platsen på bra länge men det kan hända att räddningstjänsten kommer att vara där stor del av natten och jobba med eftersläckningar, säger Ivan Åslund.

Branden misstänks vara anlagd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela