Söndag 28 Nov
Stockholm

Nu vill Moderaterna göra sommarlovet kortare

1 av 3
Sommarlovet hotas nu bli kortare
2 av 3
Sommarlovet hotas nu bli kortare. Foto: TT bild
– Barnen har mer lov än föräldrarna har semester och det gör det vårt att få ihop familjepusslet, särskilt för ensamstående föräldrar, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr  till SvD.
3 av 3
– Barnen har mer lov än föräldrarna har semester och det gör det vårt att få ihop familjepusslet, särskilt för ensamstående föräldrar, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr till SvD. Foto: TT bild

Förslaget: Två terminer ska bli tre

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Två terminer ska bli tre. Det tycker åtminstone Moderaterna i Stockholm – på bekostnad av ett kortare sommarlov. I en motion föreslår partiet att de ska få bli pilotkommun i ett försök till att ha tre terminer, skriver Svenska Dagbladet.

– Barnen har mer lov än föräldrarna har semester och det gör det vårt att få ihop familjepusslet, särskilt för ensamstående föräldrar, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr till SvD.

Ska öka kvalitén i skolan

Anna König Jerlmyr (M) hoppas att ett kortare sommarlov ska förbättra resultaten och öka likvärdigheten i skolorna. Hon tror att det skulle kunna se ut som det brittiska skolsystemet, där en termin löper september till december, den andra terminen från januari till påsk och sommarterminen från påsk till mitten av juli. Det innebär att barnen skulle få sommarlov mycket senare än vad de är vana vid.

– Det här är ett sätt att öka undervisningstimmarna för att kunna få in ytterligare matematik och möjligtvis också ämnen som programmering i läroplanen och undervisningen. På så sätt kan vi också långsiktigt lyfta oss i Pisaresultaten, säger hon till SvD.
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela