Tisdag 30 Nov
Stockholm

Svensk chefredaktör dödshotad av nära släkting till imam

Det var för några veckor sedan som tidningen Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg ska ha hotats till livet. Bilderna har inget med artikeln att göra.
1 av 3
Det var för några veckor sedan som tidningen Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg ska ha hotats till livet. Bilderna har inget med artikeln att göra. Foto: TT Nyhetsbyrån
Under ett telefonsamtal med en polischef ska släktingen minst två gånger sagt att Gullberg ska dödas eller skadas.
2 av 3
Under ett telefonsamtal med en polischef ska släktingen minst två gånger sagt att Gullberg ska dödas eller skadas. Foto: TT Nyhetsbyrån
Vad som kan ligga bakom hoten är Gefle Dagblads granskning av ledningen för Gävles moské och deras kopplingar till radikal islamism. Bilden har inget med artikeln att göra.
3 av 3
Vad som kan ligga bakom hoten är Gefle Dagblads granskning av ledningen för Gävles moské och deras kopplingar till radikal islamism. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dödshoten ska ha framförts under ett telefonsamtal med en polischef.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var för några veckor sedan som tidningen Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg ska ha hotats till livet. Hoten ska ha kommit från en nära släkting till Abo Raad, imam på Gävle moské, skriver tidningen själv.

Under ett telefonsamtal med en polischef ska släktingen minst två gånger sagt att Gullberg ska dödas eller skadas.

– Personen som hotar befinner sig i ledarens omedelbara närhet, säger Anna Gullberg, till tidningen.

Vad som kan ligga bakom hoten är Gefle Dagblads granskning av ledningen för Gävles moské och deras kopplingar till radikal islamism. Dödshotet ska ha kommit två dagar efter en av publiceringarna.

Hotet är anmält och enligt polisens förundersökningsledare Börje Hjelm är imamens nära släkting nu skäligen misstänkt för olaga hot.

– Vi fortsätter att granska och låter oss självklart inte stoppas. En förundersökning har inletts. Jag hoppas att rättsväsendet kan klargöra att den här typen av hot mot medier inte är något som samhället accepterar, säger Anna Gullberg till Gefle Dagblad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela