Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Videon avslöjade lärarens rasism – nu stängs han av

- 04/04/2016, 17:30

Nyheter24 kunde med videobevis avslöja hur en lärare uttryckte sig rasistiskt mot eleverna på Kärrtorps Gymnasium – nu stängs läraren av.

En video inspelad av elever på Kärrtorps Gymnasium utanför Stockholm visar hur en lärare på skolan sa att han var rasist framför en klass som går andra året på gymnasieskolan. Läraren använde även n-ordet när han pratade om USA:s president.

När Nyheter24 konfronterade läraren för två veckor sedan förnekade han att han sagt något av sakerna i videon och sa även i samtalet att han inte tycker att det är rasistiskt att använda n-ordet.

Eleverna ska tidigare ha haft problem med läraren på filmen och säger att de pratat med rektor Göran Nilsson om detta.

När Nyheter24 pratade med Göran Nilsson dagens efter avslöjandet sa han att händelsen skulle utredas och att skolan har nolltolerans mot rasism.

Nu kan Nyheter24 avslöja att läraren som uttryckte sig rasistiskt stängts av från skolan.

– Berörd lärare är avstängd från arbetet denna vecka då utredning av ärendet pågår, säger Göran Nilsson till Nyheter24 i ett sms.

Göran Nilsson vill inte kommentera händelsen mer utförligt än så.

Se elevernas video i spelaren ovan.