Videon avslöjade lärarens rasism – nu stängs han av

Nyheter24 kunde med videobevis avslöja hur en lärare uttryckte sig rasistiskt mot eleverna på Kärrtorps Gymnasium – nu stängs läraren av.


En video inspelad av elever på Kärrtorps Gymnasium utanför Stockholm visar hur en lärare på skolan sa att han var rasist framför en klass som går andra året på gymnasieskolan. Läraren använde även n-ordet när han pratade om USA:s president.

När Nyheter24 konfronterade läraren för två veckor sedan förnekade han att han sagt något av sakerna i videon och sa även i samtalet att han inte tycker att det är rasistiskt att använda n-ordet.

Eleverna ska tidigare ha haft problem med läraren på filmen och säger att de pratat med rektor Göran Nilsson om detta.

När Nyheter24 pratade med Göran Nilsson dagens efter avslöjandet sa han att händelsen skulle utredas och att skolan har nolltolerans mot rasism.

Nu kan Nyheter24 avslöja att läraren som uttryckte sig rasistiskt stängts av från skolan.

– Berörd lärare är avstängd från arbetet denna vecka då utredning av ärendet pågår, säger Göran Nilsson till Nyheter24 i ett sms.

Göran Nilsson vill inte kommentera händelsen mer utförligt än så.

Se elevernas video i spelaren ovan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt jobb? Här är 9 branscher som skriker efter folk just nu

Billigare varor i Sverige gör semestern dyrare i sommar

Många jublar över billigare varor på hyllorna. Matpriserna sjönk i mars, exempelvis. Men de glada inflationssiffrorna ledde till en stor försvagning av den svenska kronan på fredagen. En dollar närmar sig 11 kronors gränsen, en av de högsta noteringarna någonsin i svenska kronor räknat.

Grönt ljus för tysk könstillhörighetslag

Från och med den 1 november kan tyskar enklare ändra sina namn och juridiska kön i officiella dokument. Det står klart sedan parlamentet i Berlin på fredagen röstat igenom en ny könstillhörighetslag.

Kristersson: "Detta är inte mitt Sverige"

Statsminister Ulf Kristersson (M) riktar ett budskap till de gängkriminella på Moderaternas Sverigemöte. Vi kommer att övervaka er. Plocka era statusprylar. Porta er. Vräka er. Och utvisa dem av er som inte är svenska medborgare.

Telia backar efter hårda kritiken: "Stor oro"

Telia drar tillbaka ett förslag efter att ha mött kritik. Ett avslöjande från Aftonbladet visade att telekombolaget planerade att övervaka sina anställdas datorer.

Viaplay byter ut delar av styrelsen

1 timme sedan
Den förlusttyngda strömningstjänsten Viaplay byter ut delar av sin styrelse.