Videon avslöjade lärarens rasism – nu stängs han av

Nyheter24 kunde med videobevis avslöja hur en lärare uttryckte sig rasistiskt mot eleverna på Kärrtorps Gymnasium – nu stängs läraren av.


En video inspelad av elever på Kärrtorps Gymnasium utanför Stockholm visar hur en lärare på skolan sa att han var rasist framför en klass som går andra året på gymnasieskolan. Läraren använde även n-ordet när han pratade om USA:s president.

När Nyheter24 konfronterade läraren för två veckor sedan förnekade han att han sagt något av sakerna i videon och sa även i samtalet att han inte tycker att det är rasistiskt att använda n-ordet.

Eleverna ska tidigare ha haft problem med läraren på filmen och säger att de pratat med rektor Göran Nilsson om detta.

När Nyheter24 pratade med Göran Nilsson dagens efter avslöjandet sa han att händelsen skulle utredas och att skolan har nolltolerans mot rasism.

Nu kan Nyheter24 avslöja att läraren som uttryckte sig rasistiskt stängts av från skolan.

– Berörd lärare är avstängd från arbetet denna vecka då utredning av ärendet pågår, säger Göran Nilsson till Nyheter24 i ett sms.

Göran Nilsson vill inte kommentera händelsen mer utförligt än så.

Se elevernas video i spelaren ovan.

/
/
/
/
Senaste nytt

Hett svartlut läcker från bruk – "90 grader"

Polisen i Malmö rapporterar om bråk

"Bråk mellan ordningsvakt och allmänhet, Värnhem.", skriver polisen på sin hemsida.

Besökarna rasar över Sveriges största marknad: "Sjukt osmakligt"

Kiviks marknad har hamnat i blåsväder efter att ha planerat en smådjursmarknad. På sin Facebooksida söker de efter personer som kan tänka sig ställa ut och sälja djur en marknadsdag i sommar, vilket har fått besökarna att se rött.

Kablar i Röda havet förstörda

1 timme sedan
Tre undervattenskablar för telekommunikation har gått av i Röda havet.

Svagt nedåt på Wall Street

1 timme sedan
New York-börsen backade på handelsveckans första dag, men de ledande indexen flyttade sig inte mycket. Breda S&P 500-index tappade 0,1 procent, Dow Jones industriindex 0,3 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex 0,4 procent.

Israel: 450 terrorister anställda av FN-organ

2 timmar sedan
Israels militär anklagar FN:s organ för palestinska flyktingar, Unrwa, för att ha över 450 "terrorister" anställda. Organet hävdar samtidigt att israeliska myndigheter torterat dess personal under förhör.