Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här förbjuder Sverigedemokraterna halalslaktat kött

- 05/04/2016, 22:22 -
Halalslaktat kött förbjuds nu i Staffanstorp.
1 av 2

Halalslaktat kött förbjuds nu i Staffanstorp.

AP/PRESSBILD

Det har kommunstyrelsen beslutat.
2 av 2

Det har kommunstyrelsen beslutat.

Ap

Kommunstyrelsen har bestämt att inget mer halalslaktat ska få serveras i Staffanstorps kommuners verksamheter.

Efter en motion från Sverigedemokraterna beslutade kommunstyrelsen att inget mer halalslaktat kött ska få serveras i Staffanstorps kommuner.

Kommunens verksamheter ska därför inte servera mer halalslaktat kött, skriver Sydsvenskan.

Fritt från religion

Motionen kom från Richard Olsson (SD) som menar att skolor och förskolor ska vara fria från religösa inlägg.

– Ritualslaktat kött slaktat i enlighet med vissa bestämda regler som bestäms av utövarens religion och kan därmed sägas vara en del av själva religionsutövningen, skriver Richard Olsson i motionen.

Motionen godkändes av kommunstyrelsen men Socialdemokraterna och Miljöparitet vill att frågan om halalslaktat kött ska utredas av kostrådet.

Ny kostpolicy

– Vi vill inte peka ut vad den nya kostpolicyn ska innehålla. Det är kostrådets arbete att utreda det. Det finns flera andra områden där vi har låtit bli att ge rådet riktlinjer, till exempel när det gäller ekologiskt och närodlat, säger Pierre Sjöström, Socialdemokraternas oppositionsråd, till Sydsvenskan.

Kostrådet måste därför under den kommande mandatperioden komma fram till en ny kostpolicy för Staffanstorp, som måste godkännas av kommunfullmäktige, skriver Sydsvenskan.