- Foto: tt bild

​Misstänkta svenska terroristen ville utföra självmordsbombning i Sverige

Den 20-åriga lärarstudent som nu är misstänkt för förberedelse till terrorbrott hade planer på att utföra sitt dåd i Sverige. Det visar polisens utredning.


Bilden börjar nu klarna kring den man i 20-årsåldern från norra Stockohlm som är misstänkt för förberedelse till terrorbrott.

Enligt åtalet ska mannen införskaffat och sammanställt en hemmagjord bomb för att spränga sig själv och bli martyr. I förhör ska han även sagt att han vill till paradiset och att alla som inte stödjer Islamiska Staten förtjänar att dö.

Enligt mannens familj har han under den senaste tiden varit mycket nedstämd och pratat mycket om att åka till Syrien. Han ska även ha sagt att om familjen inte låter honom åka ska han utföra självmordsbombningen i Sverige i stället. På mannens dator ska stora mängder material funnits om hur man gör bomber, videos om martyrskap, och instruktioner för hur man bygger en bomb.

Enligt åtalet ska syftet med bombningen varit att skada och döda andra människor. Säkerhetspolisens handläggare i fallet menar att mannen varit mycket bestämd och radikal, och att planen varit att utföra självmordsattentat i Sverige varit riktat mot dem som inte stödjer Islamiska Staten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!