Niclas bor i Malmö och sedan ett förhållande tagit slut, har det varit svårt att hitta vänner.
1 av 3
Niclas bor i Malmö och sedan ett förhållande tagit slut, har det varit svårt att hitta vänner. - Foto: Privat/ Faksimil Facebook
Då bestämde han sig för att vara modig och posta ett inlägg på Facebook.
2 av 3
Då bestämde han sig för att vara modig och posta ett inlägg på Facebook. - Foto: Privat/ Faksimil Facebook
Responsen har varit överväldigande.
3 av 3
Responsen har varit överväldigande. - Foto: Privat

Niclas modiga försök för att hitta vänner till sin födelsedag: "Responsen har varit urfet"

Niclas Hellgren lovade sig själv att han aldrig skulle vara ensam. "Det finns ingenting finare än en person som är öppen och sårbar". Nu söker han vänner till sitt eget födelsedagsfirande.


I dag fyller Niclas Hellgren 29 år, då bestämde han sig för att göra ”den märkligaste förfrågan i sitt liv”. När Nyheter24 når honom låter han glad och upprymd innan han börjar förklara:

– Jag flyttade till Malmö för sex år sedan tillsammans med min dåvarande. Jag la mycket krut på relationen och glömde bort att hålla vänskapen vid liv. Så tog det slut. Det är inte svårt att fixa en dejt, men det är svårt att fixa vänner. Vi har tappat något i vår kultur.

Han förklarar med lugn röst att vi är så många i Sverige som lider av depression, som sitter själva och är ensamma. Han lovade sig själv att han inte skulle vara ensam.

Så när det vankades hans födelsedag på valborg, i dag, så bestämde han sig för att ta saken i egna händer.

– Bra saker kommer inte till dem som väntar, de kommer till den som skapar bra saker.

Han postade ett inlägg i en facebookgrupp för att se om det fanns människor som är i samma situation som honom, och reaktionerna och kärleken har varit överväldigande.

Bildkälla: Facebook

– Det finns inget finare än öppna och sårbara människor. Vill man ha ett öppet, mer sårbart samhälle så är det du som får ta täten, säger han varmt och lugnt.

Posten har i nuläget 78 kommenterar, det är många som vill gratta honom. Fyra personer har hört av sig personligen. Men fler bor i andra städer och livet kommer liksom i vägen.

Vad kommer du att göra nu då ikväll?

– Ärligt talat, jag vet inte. Jag tar dagen som den kommer. En kille har köpt biljett till Stockholm till mig och fixat boende. ”No strings attached”. Ärligt talat, även om det bara hade varit responsen jag hade fått så hade den här dagen varit urfet, säger han och fortsätter:

– Man firar att man föddes och att så pass många människor från hela Sverige hör av sig och gratulerar och visar ett faktiskt intresse – en genuin glädje att man existerar, vem skulle inte bli glad av det?

Tycker du att fler borde följa i dina skor?

– Jag skulle snarare säga att de ska testa, se vad som händer. Sök till kanaler som ”What do you need help with today” (facebookgruppen han skrev i). Alla människor är okej. De flesta kommer att förstå. Det brister i kommunikationen. Vi säger att vi har en depressionen, vi säger inte vi är ledsna och ensamma.

Vad Niclas än hittar på i dag är det en person som är ett litet snäpp mindre ensam och bara det förtjänar ett glädjerop. Vi önskar Niclas en fantastisk födelsedag!

Bildkälla

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till de långsiktiga effekterna brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat till riksdagen saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågat.

Tre till sjukhus efter gasexplosion

1 timme sedan
Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

1 timme sedan
Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Här är morgonens nyheter 19 mars

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.