Lördag 24 Sep
Stockholm

Oväntade engagemanget från polisen gjorde Alexanders tvåårsdag

Höger: Tvåårige Alexander, polisen och pappa Heine. Vänster: Alexanders presenter från polisen
1 av 5
Höger: Tvåårige Alexander, polisen och pappa Heine. Vänster: Alexanders presenter från polisen. Foto: Privata
Alexander och polisen som gjorde hans dag.
2 av 5
Alexander och polisen som gjorde hans dag. Foto: Privat
Alexander fick en polisbricka och lite avspärrningstejp.
3 av 5
Alexander fick en polisbricka och lite avspärrningstejp. Foto: Privat
Alexander hade den bästa tvåårsdag han kunnat få.
4 av 5
Alexander hade den bästa tvåårsdag han kunnat få. Foto: Privat
5 av 5

När polistokiga Alexander, 2, var ute med mamma Monica på tvåårsdagen fick han ett oväntat firande från polisen – två gånger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I måndags var mamma Monica Driever från Göteborg ute med sin son Alexander, som just den dagen fyllde två år. De skulle just åka för att äta när de fick syn på en polisbil på väg till spårvagnen.

Alexander, som är tokig i både polisbilar och poliser, blir då helt till sig, berättar Monica.

– Han vinkar, slänger slängkyssar och härmar polissirenerna, wio wio, säger hon.

Då vevar polisbilen ner rutan och en kvinnlig polis tittar ut. Hon ger den överlycklige Alexander slängkyssar och sätter på blåljusen tyst så han får se hur de snurrar och blinkar.

Redan efter det första mötet var tvååringens dag gjord. Men efter att familjen ätit och mött upp Alexanders pappa Heine från jobbet för att gå hem händer något fantastiskt.

När de går förbi Coop står det en polisbil som två polisen hoppar in i. Tvååringen blir återigen lika glad, klappar händer och skriker “wio wio". Då åker rutan ner en andra gång och polisen vinkar tillbaka.

– Då ser jag att det är samma polis som tidigare. Jag ropar till dem att de gjort Alexanders dag. Då ropar de att vi ska vänta, säger Monica.

Poliserna åker då och vänder i en rondell och kör upp bredvid familjen. Sedan låter de den överlyckliga Alexander sitta i polisbilen och titta på sirenerna.

– Den kvinnliga polisen tar till och med av sig sin polisbricka och ger den till honom, och hennes kollega ger honom avspärrningstejp från handskfacket, berättar Monica.


Efter mötet lade Monica upp en status på Facebook som i dagsläget delats över 1 600 gånger. Och nu har statusen till och med nått polisen som satt i bilen så att Monica kunnat tacka dem ordentligt.

– Hon skrev att inlägget nått henne och hennes kollega och gjort dem varma i sina polishjärtan och att Alexander hade gjort deras dag, säger hon.

Monica känner att hon är otroligt tacksam över det poliserna gjorde för Alexander.

– Det är inte alla som skulle ta sig den tiden och jag tycker det är så häftigt att de visar att de vill göra det bara de kan. Speciellt för en tvååring som kanske inte kommer minnas det imorgon, men vi kommer i alla fall att berätta det här för honom när han blir äldre, säger hon skrattande.

Monica ville med sin status också göra människor medvetna om att polisen gör mycket bra saker.

– Det är så många som pratar illa om poliser, men det är inte alltid det stämmer och det är viktigt att folk får veta det, säger hon avslutningsvis medan man hör Alexander skrika “wio wio” i bakgrunden medan han studsar upp och ner på sin leksakspolisbil.

Men den bästa tvåårspresenten var nog mötet med poliserna ändå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.