Söndag 25 Sep
Stockholm

Efter flera bränder under torsdagen – SMHI går ut med varning

Under torsdagen kom det in larm om flera bränder i Västerbotten.
Under torsdagen kom det in larm om flera bränder i Västerbotten. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Allmänheten uppmanas nu att ta det försiktigt med eldning i Västerbotten. Under torsdagen har det kommit in ett flertal larm om bränder i länet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Flera larm om gräsbränder har under torsdagen kommit in till räddningstjänsten i Västerbotten. Bränder har uppståt i Dorotea, Robertsfors, Umeå och Skellefteå. Nu har SMHI utfärdat en varning för gräsbränder.

Det krävs inte mycket för att det ska ta eld i vårvärmen. I Dorotea räckte det med en gnista för att ett mindre område torrt gräs skulle fatta eld.

– Det handlade om drygt hundra kvadratmeter. Normalt anser vi att det inte är en bra tid på året att elda, så vi uppmanar alla att vara försiktiga, säger Lasse Ridstedt, räddningschef i beredskap till SVT Västerbotten.

Under eftermiddagen har det kommit in larm om två bränder. En av dem i Nordsås, Umeå och en i Överklinten, Robertsfors. I Överklinten kunde räddningstjänsten snabbt få situationen under kontroll.

– Det gick ganska fort. Det var blött runtomkring på området. Jag tycker att alla ska ta det försiktigt den här tiden på året. Ha alltid med släckningsmedel. Att elda handlar om eget ansvar att kunna ta hand om situationen, säger Joakim Olsson, räddningstjänsten Umeå till SVT Västerbotten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.