Två barn har hittats vid en väg på Hisingen utanför Göteborg.
1 av 2
Två barn har hittats vid en väg på Hisingen utanför Göteborg. - Foto: TT/Google Maps
Barnen hittades vid Västra Tuvevägen, vid hållplatsen Norumshöjd på Hisingen.
2 av 2
Barnen hittades vid Västra Tuvevägen, vid hållplatsen Norumshöjd på Hisingen. - Foto: Google Maps

Två småbarn hittade ensamma i Göteborg – gick barfota vid bilväg

Polisen väntade med barnen på platsen utanför Göteborg, men ingen förälder eller anhörig dök upp.


Två barn som tros vara i två-tre års åldern har hittats ensamma vid en bilväg, vid busshållplats på Hisingen, en bit utanför Göteborg.

Vid 9-tiden upptäckte en bilförare barnen som satt barfota vid en busskur. Inga vuxna syntes till så föraren larmade polisen.

– Det går inte att kommunicera med de här barnen. De är troligen två - tre år gamla. Den ena ska ha sagt något som anmälaren uppfattar var på arabiska. Det är så långt vi har kommit, berättar Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen region Väst för Nyheter24.

Kommer bilder släppas på barnen?

– Nej, jag förutsätter att det finns föräldrar som saknar de här barnen. Det är bara en tidsfråga att koppla ihop dem med de här barnen. Först då får vi en förklaring på hur de här barnen hamnade där, säger Tommy Nyman.

Polisen väntade på platsen i ungefär en timme i hopp om att en anhörig skulle dyka upp. Men ingen kom, och då beslutade polisen att överlämna barnen till socialtjänsten.

Om du tyckte det här var intressant kan du läsa vidare om Tora som rymde hemifrån för att leka med sin kompis Olle, eller om pojken som gömde sig på Ikea.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!