Torsdag 6 Okt
Stockholm

Här vill de boende hellre ha Hells Angels än flyktingbarn som grannar

Nacka Kommun är med i en budgivning om MC-klubben Hells Angels hus, för att använda det till ensamkommande flyktingbarn. Nu är boende i Saltsjö-Boo Rasande.
1 av 4
Nacka Kommun är med i en budgivning om MC-klubben Hells Angels hus, för att använda det till ensamkommande flyktingbarn. Nu är boende i Saltsjö-Boo Rasande. Foto: TT
De vill hellre ha Hells Angels som grannar än flyktingbarn.
2 av 4
De vill hellre ha Hells Angels som grannar än flyktingbarn. Foto: TT
Utdrag ur ett av mejlen som inkommit till Nacka Kommun.
3 av 4
Utdrag ur ett av mejlen som inkommit till Nacka Kommun. Foto: Faksimil SVT
Här är huset som är till salu.
4 av 4
Här är huset som är till salu. Foto: Faksimil SVT

Nacka kommun planerar att köpa en villa, som i nuläget används av mc-klubben Hells Angels. Villan kan komma att användas för boende åt ensamkommande flyktingbarn. Nu rasar boende i närområdet som hellre skulle ha Hells Angels som grannar än flyktingbarn, skriver SVT.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

“Vi har under våra 10 år aldrig känt obehag eller rädsla för nuvarande hyresgästerna Hells Angels, snarare tvärtom. De har aldrig skrämt våra barn eller betett sig illa. Däremot nu, om det enligt rykten skall placeras 18 flyktingbarn, kommer våra barns spontanlek och öppna dörrar vara ett minne blott” skriver en person till kommunen.

Mejlet är bara ett av många mejl som har inkommit till Nacka kommun. En person skriver bland annat:

“Jag kräver att ni kan garantera att vi (…) ska kunna röra oss fritt, klädda på det sätt vi alltid kunnat utan att bli uttittade eller antastade eller i grövre fall bli våldtagna för att vi inte gömmer oss på det sätt som deras kvinnor tvingas göra.”

En annan skriver:

“Jag kommer inte våga låta min hustru vara utomhus, i trädgården eller gå hem själv från arbetet. Kommer inte att våga låta våra döttrar komma på besök. Vi blir ju tvungna att flytta till en annan kommun? Förstår ni vad ni gör? Vi bor ju här i Nacka för att det är tryggt?”

Men trots mejlen vill inte Nacka kommun backa.

– Vi har ingen anledning att backa nu. Vi får se ifall vi lyckas köpa huset, och sedan kommer vi att gå vidare i frågan om vad vi ska använda den till. Det är vi inte helt klara med än, säger Jan-Eric Jansson (KD) som är kommunalråd vid Nacka kommun till SVT.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.