Det var grannarna som tyckte att det luktade illa från lägenheten i Malmö där kvinnan bodde.
1 av 3
Det var grannarna som tyckte att det luktade illa från lägenheten i Malmö där kvinnan bodde. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Eftersom de heller inte hade sett till henne på väldigt länge slog de larm.
2 av 3
Eftersom de heller inte hade sett till henne på väldigt länge slog de larm. - Foto: TT
När polisen tog sig in i lägenheten hittade man en stor hög med post, med brev som var daterade från 2012. I kylskåpet låg mat som såg ut att vara lika gammal.
3 av 3
När polisen tog sig in i lägenheten hittade man en stor hög med post, med brev som var daterade från 2012. I kylskåpet låg mat som såg ut att vara lika gammal. - Foto: TT

93-årig kvinna mystiskt försvunnen – nu är hon efterlyst av Interpol

Polisen misstänker att kvinnan har varit försvunnen sedan 2012. Nu har man tagit hjälp av Interpol i sökandet efter henne.


Det var grannarna som tyckte att det luktade illa från lägenheten i Malmö där kvinnan bodde. Eftersom de heller inte hade sett till henne på väldigt länge slog de larm.

När polisen tog sig in i lägenheten hittade de en stor hög med post, med brev som var daterade från 2012. I kylskåpet låg mat som såg ut att vara lika gammal. Den 93-åriga kvinnan misstänks alltså vara försvunnen sedan fyra år.

– De flesta efterlysta brukar anträffas inom loppet av ett par dygn. Så har det inte varit här. Det här är ett väldigt ovanligt ärende, säger polisinspektör Anders Lindskog till Sydsvenskan.

Kvinnan är född i dåvarande Tjeckoslovakien och blev svensk medborgare 1976. Hennes make dog för tre år sedan, men förutom det har hon enligt folkbokföringen inga andra anhöriga.

Hyran till lägenheten är dock prickfritt betald varje månad genom autogirobetalningar, enligt polisen.

Eftersom kvinnan har rötter i Tjeckien har svensk polis kontaktat kollegor där. Hon är nu internationellt efterlyst.

– Interpol har hittills givit beskedet att det inte finns några uppgifter om henne i Tjeckien, säger Anders Lindskog till tidningen.

Kan hon ha dött utan att någon vet om det?

– Vi har varit i kontakt med patologen och rättsmedicinen. Det finns inga oidentifierade döda här. Men landet är stort. Och hon kan ha lämnat landet, säger Anders Lindskog.

Kvinnans hyreskontrakt är nu uppsagt eftersom man inte anser att hon behöver sin bostad längre. Men sökandet efter henne fortsätter, skriver Sydsvenskan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei får ta del av hemlig information

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

1 timme sedan
Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.