Tisdag 25 Jan
Stockholm

Mona ​Sahlins livvakt köpte lyxbil med hjälp av det falska intyget

Det har framkommit att det rör sig om ytterligare intyg.
1 av 3
Det har framkommit att det rör sig om ytterligare intyg. Foto: Henrik Montgomery / TT
Först efter att Expressen kontaktat Sahlin för att fråga in avgifter betalade hon skulder, i alla fall att döma av dokumenten på Skatteverket.
2 av 3
Först efter att Expressen kontaktat Sahlin för att fråga in avgifter betalade hon skulder, i alla fall att döma av dokumenten på Skatteverket. Foto: TT
Sahlin avgick från sitt regeringsuppdrag.
3 av 3
Sahlin avgick från sitt regeringsuppdrag. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Mona Sahlin avgick i förra veckan från sin post som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Det avslöjades att hon skrivit ett falskt intyg för att hjälpa sin före detta livvakt att köpa en lyxbostad. Nu avslöjas att hon även hjälpt honom köpa lyxbil.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För en vecka sedan avslöjade Expressen att Mona Sahlin har skrivit ett falskt löneintyg till sin anställda livvakt. Livvakten köpte med hjälp av intyget en lyxlägenhet på 210 kvadratmeter för 10 miljoner kronor.

Efter avslöjandet valde hon att avgå från sin post som regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism.

Enligt nya uppgifter ska livvakten även ha använt ett falskt intyg för att köpa en lyxbil, en Audi R8 kupé av 2012 års modell, värd närmare en miljon kronor. Detta bara två dagar efter att Sahlin skrev intyget i mars i fjol. Även på detta intyg hade Sahlin ökat mannens lönebelopp i överdrift mot vad han egentligen fick, skriver Expressen.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela