Det har framkommit att det rör sig om ytterligare intyg.
1 av 3
Det har framkommit att det rör sig om ytterligare intyg. - Foto: Henrik Montgomery / TT
Först efter att Expressen kontaktat Sahlin för att fråga in avgifter betalade hon skulder, i alla fall att döma av dokumenten på Skatteverket.
2 av 3
Först efter att Expressen kontaktat Sahlin för att fråga in avgifter betalade hon skulder, i alla fall att döma av dokumenten på Skatteverket. - Foto: TT
Sahlin avgick från sitt regeringsuppdrag.
3 av 3
Sahlin avgick från sitt regeringsuppdrag. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Mona ​Sahlins livvakt köpte lyxbil med hjälp av det falska intyget

Mona Sahlin avgick i förra veckan från sin post som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Det avslöjades att hon skrivit ett falskt intyg för att hjälpa sin före detta livvakt att köpa en lyxbostad. Nu avslöjas att hon även hjälpt honom köpa lyxbil.


För en vecka sedan avslöjade Expressen att Mona Sahlin har skrivit ett falskt löneintyg till sin anställda livvakt. Livvakten köpte med hjälp av intyget en lyxlägenhet på 210 kvadratmeter för 10 miljoner kronor.

Efter avslöjandet valde hon att avgå från sin post som regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism.

Enligt nya uppgifter ska livvakten även ha använt ett falskt intyg för att köpa en lyxbil, en Audi R8 kupé av 2012 års modell, värd närmare en miljon kronor. Detta bara två dagar efter att Sahlin skrev intyget i mars i fjol. Även på detta intyg hade Sahlin ökat mannens lönebelopp i överdrift mot vad han egentligen fick, skriver Expressen.

/
Relaterat
Senaste nytt

Skjuten i Malmö inte livshotande skadad

C vill sänka skatten med 13 miljarder

Centerpartiet satsar 13 miljarder kronor på ett jobbskatteavdrag i sin skuggbudget. Utöver det vill partiet lägga nära 16 miljarder kronor på skolan.

Katolska kyrkan diskuterar samkönade äktenskap

Påve Franciskus har föreslagit att katolska kyrkan ska kunna välsigna samkönade par. Det har lett till kraftiga reaktioner och flera konservativa kardinaler utmanar påven.

Ryssland: Drygt 30 drönare nedskjutna i natt

Över 30 ukrainska drönare har förstörts i Rysslands västra delar under natten, hävdar Ryssland. Enligt försvarsdepartementet har även en attack mot Krim vattenvägen avvärjts.

Mordet på Tove: Nu inleds rättegången i hovrätten – flera expertvittnen ska höras

1 timme sedan
Johanna Jansson och Maja Hellman fick livstids fängelse för mordet på Tove, 21. Men när hovrätten nu prövar fallet är det med en ny åklagare, ny försvarare och nya vittnen. Dessutom har försvararen Clea Sangborn fortsatt möjlighet att gå vidare med sin jävsanmälan – och få rättegången omprövad.

Tjänstesektorn bromsar – men pristrycket består

1 timme sedan
Tjänstesektorn ser allt dystrare på framtiden och mycket tyder på att det blir ännu värre innan det vänder, enligt inköpschefsindex för tjänsteföretagen från Swedbank/Silf. Men trycket uppåt på priserna i sektorn består.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.