Luftrummet ovanför Stockholm har stannat av på grund av fel med radarn.
Luftrummet ovanför Stockholm har stannat av på grund av fel med radarn. - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

All flygtrafik i Stockholm har stoppats

Flygtrafiken till och från Arlanda har stängts, uppger P4.


Stoppet ska enligt uppgift bero på problem med radarn.

Det finns i nuläget ingen information om när problemet kan vara åtgärdat. Polisen misstänker just nu inget brott bakom radarproblemet, uppger P4 Uppland.

– Vi håller precis på att skapa oss en bild av vad som hänt, säger Luftfartsverkets pressansvarige Per Fröberg till DN.

Flygplan som befinner sig i luftrummet ovanför Arlanda tvingas att landa. En del av flygplanen har omdirigerats till Malmö.

Björn Stavås, chef för flygtrafikledningen på Bromma flygplats och anställd vid Luftfartsverket, avfärdar misstankar om terrorhot.

– Nej, det är ett kommunikationsproblem.


– Då har man gjort som så att man landar ner de flygplan som är i luften och tillåter inga nya starter, säger han till DN.

Artikeln uppdateras.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.

L: Inför maxtak i skolan

Liberalerna vill införa ett maxtak för klasstorlekar i skolan. Det ska inte vara ett lotteri i skolan som man möts av alltför ofta i dag, säger partiledaren Johan Pehrson.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

1 timme sedan
I Stockholm har över 1 100 företag gått i konkurs under de första tolv veckorna 2024. Det är lika mycket som hela resten av landet sammanlagt, visar färska siffror från Tillväxtanalys. – Lågkonjunkturen slår undan fötterna för allt fler företag, säger Stockholms Handelskammares ekonom.