Fortsätta föresningar till Stockholm efter gårdagens kaos.
1 av 3
Fortsätta föresningar till Stockholm efter gårdagens kaos. - Foto: TT
Det var i går som radarsystemet slutade fungera.
2 av 3
Det var i går som radarsystemet slutade fungera. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Arlanda flygplats drabbas mest.
3 av 3
Arlanda flygplats drabbas mest. - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Efter kaoset igår – här är flyg fortfarande inställda

I går torsdag inkom uppgifterna att Stockholms luftrum hade stängts av på grund av problem med radarkommunikationen. I dag är flera flyg fortsatt inställda.


Alla flygplan som befann sig i luftrummet togs ner, medan andra på väg till Stockholm inte fick lämna sina flygplatser. Tio flygplatser påverkades av kommunikationsproblemet. Vid 13.20 kunde Luftfartsverket ge besked att problemet var åtgärdat – men i dag påverkas ännu trafiken.

På Arlanda är det åtta avgångar och elva ankomster som har ställts in. På Bromma är en avgång och en ankomst inställd. Det är en effekt av gårdagens flygkaos.

– Det handlar om flygplan och personal som sto spå fel plats eftersom de inte kom i väg i går. Vissa bolag fattade beslut redan i går om att ställa in förebyggande syfte, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia, till Borås Tidning.

Luftfartsverket ska nu utreda orsaken till haveriet.

– Vi ska påbörja en utredning snarast, i dag eller nästa vecka. det är svårt att säga hur lång tid utredningen tar. Det beror på hur komplext det är nära an börjar rota i det, säger Luftfartsverkets pressansvarige Per Fröberg till BT.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förtroendet för regeringen ökar

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.