Söndag 9 Maj
Stockholm

Brandförsvaret släckte brinnande bil – missade död kropp i bilen

Bilden är från ett annat tillfälle.
Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: TT

Brandkåren upptäckte inte kroppen i bilen när de släckte den i natt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Brandförsvaret i Södertälje släckte i natt en brinnande bil, men den döda personen i bilen upptäcktes inte förrän på fredagsmorgonen.

– Det är klart att vi kommer att se över varför vi inte upptäckte att det finns en person i bilen, säger Frida Ryberg, operativ chef på Södertörns brandförsvar till Expressen.

Larmet kom in till polisen 08.16 i morse. Vittnen hade sett den utbrända bilen på parkeringen, och misstänkt att det fanns en människa i bilen. Polisen åkte ut till platsen och upptäckte en kropp, men vad som har hänt är okänt.

– Bilen är utbränd och även kroppen är illa förstörd. Därför har man inlett en förundersökning om mord för att ha något att börja på. Det är en tvångsåtgärd, säger Stockholmspolisens presstalesperson Eva Nilsson.

Frida Ryberg säger att troligtvis var personen inte vid liv när brandkåren var på platsen. Nu kommer de utreda händelsen.

– Vi gör utredningar på bränder och brandförlopp – och även insatser. Om det här föranleder att vi gör någon speciell utredning vet jag inte. Men det är klart att vi kommer att se över varför vi inte upptäckter att det finns en person i bilen. Men det kan ju finnas naturliga förklaringar om bilen är väldigt utbränd och personen i fråga också är svårt bränd.

Parkeringsplatsen där bilen stod parkerad är nu avspärrad, uppger Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela