Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De tycker killarna i Norrland klär sig dåligt: "Det är mycket skoter och Volvo"

- 27/05/2016, 16:44
Bläddra i bildspelet för att se fler bilder på Niklas och Rasmus.
1 av 11

Bläddra i bildspelet för att se fler bilder på Niklas och Rasmus.

Instagram

2 av 11

Instagram

3 av 11

Instagram

4 av 11

Instagram

5 av 11

Instagram

6 av 11

Instagram

7 av 11

Instagram

8 av 11

Instagram

9 av 11

Instagram

10 av 11

Instagram

11 av 11

Instagram

Killarna vill inspirera andra till att klä sig snyggare – eftersom de anser att norrlänningarna klär sig slarvigt.

Niklas Eriksson, 20, och Rasmus Larsson, 27, från Umeå tycker killarna i Norrland borde klä sig bättre – därför vill de nu inspirera andra killar till att våga klä upp sig mer, något de gör via deras Instagramkonto, blogg och snart även genom en Youtube-kanal, där de kallar sig SuitUpNorrland.

– Vi båda har alltid varit intresserade av herrmode och tycker att killarna i Norrland borde klä sig bättre. Här klär sig killarna slarvigt, det är ofta en keps på sne, för stora byxor och en slapp flanellskjorta, vilket är ett big no no, säger Niklas till Nyheter24.

På Instagram visar de upp modebilder i olika miljöer som norrlänningar kan känna igen sig i, för att fånga upp killarna uppe i norr. De båda får negativa kommentarer och blickar, för att de vågar sticka ut, men även mycket positivt.

Bildkälla

– Vi vill att fler ska våga ta steget, köra sitt eget race och ha snyggare kläder. Det skiljer sig mycket från norr till söder, här uppe klär sig folk inte lika snyggt, det är mycket skoter och Volvo, fortsätter han.

Hur ska killar tänka när de vill klä upp sig?

– Kör stegvis, börja med ett par schyssta jeans och sneakers, och gå sedan vidare till kostymen, det gäller att ta det gradvis och känna sig bekväm, säger han.

Vad är det som gäller till bal och studenten??

– Till studenten skulle jag säga en marinblå kostym, hängslen och en fluga. Sedan kan du byta ut flugan mot en slips till balen för en striktare look. Du behöver inte köpa två kostymer, utan bara byta accessoarer, säger han.

Är du intresserad av att läsa mer om hur Norrland skiljer sig från Stockholm? Då borde du kolla in det här!