Mannen som kördes på av ett tunnelbanetåg på tisdagskvällen misstänks ha knuffats ner på spåret.
1 av 3
Mannen som kördes på av ett tunnelbanetåg på tisdagskvällen misstänks ha knuffats ner på spåret. - Foto: TT
Mannen har i natt vårdats på Karolinska sjukhuset.
2 av 3
Mannen har i natt vårdats på Karolinska sjukhuset. - Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX
Polisen inleder förundersökning
3 av 3
Polisen inleder förundersökning - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Man som blev påkörd av tunnelbanan misstänks ha knuffats

Mannen som blev påkörd av ett tunnelbanetåg i går kväll har under natten vårdats för kritiska skador. Han misstänks ha knuffats.


Den 23-åriga mannen som i går kördes på av ett tunnelbanetåg på T-centralen i Stockholm misstänks ha knuffats ner. Detta uppger Aftonbladet.

Mannen befann sig på perrongen runt 22.10-tiden med sin fru. Tåget som körde på mannen utrymdes och trafiken stängdes av. Efter händelsen har frun berättat att mannen blev knuffad bakifrån.

Fruns vittnesmål har gjort att polisen nu inleder en förundersökning under rubriceringen försök till mord. Polis kommer även kolla tunnelbanans övervakningskameror för att se vad som har hänt.

– Det har kommit fram uppgifter under utredningen på plats som säger att personen har blivit puttad ner på spåret, och på de uppgifterna har vi inlett en förundersökning, säger Towe Hägg vid polisens regionledningscentral i Stockholm till Aftonbladet.

I natt har mannen vårdats på Karolinska sjukhuset för kritiska skador.

– Hans tillstånd är kritiskt, men stabilt, säger Kristoffer D’Affilitto, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen till Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!