Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Katten Sally fick magen uppskuren av djurplågare

- 05/06/2016, 18:09 -
Sally blev bara 2,5 år.
1 av 3

Sally blev bara 2,5 år.

Privat

Sally var inte en tam katt utan kom bara fram till de hon kände vilket gör att boende nu är oroliga att det är någon som bor i området som gjort det.
2 av 3

Sally var inte en tam katt utan kom bara fram till de hon kände vilket gör att boende nu är oroliga att det är någon som bor i området som gjort det.

Privat

Grannen Alexia hittade Sally efter den fruktansvärda händelsen.
3 av 3

Grannen Alexia hittade Sally efter den fruktansvärda händelsen.

Privat

Någon hade skurit upp Sallys mage och dragit isär kotorna i svansen, ändå lyckades hon springa hela vägen hem till husse.

På fredagkvällen stod Alexia Agersten, 29, utanför porten till sitt hus när hon fick se grannkatten Sally komma springande mot dörren. Hon förstod direkt att något inte stod rätt till.

Den annars så gosiga katten betedde sig inte alls som vanligt.

– När jag klappade henne på huvudet märkte jag att det var jättemycket blod på bakbenen, säger Alexia till Nyheter24.

Alexia lyfte då på Sallys svans och fick sig sitt livs chock.

– Nu önskar jag att jag aldrig lyft på svansen, säger hon.

Det som mötte Alexia var ett gapande hål. Någon hade skurit upp Sallys mage från mitten och upp mot svansen.

Alexia insåg då snabbt allvaret och väckte Sallys husse Peter Werme, 50.

Privat

Men när Sally kom in till veterinären med husse insåg de snabbt att inget kunde göras för att rädda hennes liv och hon fick somna in. På djursjukhuset sade de att det var det något av det värsta de sett.

Någon hade inte bara skurit upp Sallys mage utan de hade också dragit isär kotorna i svansen så att det var flera centimeter som bara hölls ihop av hud.


Peter Werme beskriver händelsen som fruktansvärd.

– Det är hur jobbigt som helst, det går inte att beskriva. Sally var en familjemedlem, och omtyckt av hela området, säger han till Nyheter24.

Nu är hela det lilla samhället Sävedalen i närheten av Partille i chock och händelsen har polisanmälts. Och igår valde Alexia att skriva ett inlägg på Facebook för att varna andra kattägare i området.


– Man blir orolig, vi bor i ett annars lugn område. Jag tänker främst på mina barn, steget från att skada ett djur till att skada andra är inte så stort. Det var dessutom väldigt välplanerat, Sally är ingen tamkatt, utan går bara fram till folk hon känner.

Peter Werme är också orolig.

– Jag vill inte ens beskriva i ord vad jag känner för den här personen, men om man tittar på protokollet från djursjukhuset inser man snabbat att det måste vara en sjuk person. Det värsta vore om det var någon som bodde i närheten, någon man träffar varje dag, säger han.

Familjen kommer efter händelsen inte våga skaffa någon ny katt i området.

– Vi får försöka komma över det här och gå vidare, men det kommer inte vara helt lätt.