Onsdag 14 Apr
Stockholm

Efter olyckan – nu vill brandmannen Daniel extraknäcka som fikasällskap

Daniel Nyström efterlyser jobbuppdrag på Facebook.
1 av 9
Daniel Nyström efterlyser jobbuppdrag på Facebook. Foto: privat / faksimil Facebook
Jobbefterlysningen som har blivit en viral succé.
2 av 9
Jobbefterlysningen som har blivit en viral succé. Foto: Faksimil Facebook
Tidigare var Daniel ett lovande EM-löfte i motorcross
3 av 9
Tidigare var Daniel ett lovande EM-löfte i motorcross. Foto: privat
Daniel beskriver sig själv som social och vill gärna sitta och prata lite med ensamma äldre människor om de behöver det.
4 av 9
Daniel beskriver sig själv som social och vill gärna sitta och prata lite med ensamma äldre människor om de behöver det. Foto: privat
Ett typiskt exempel på hur det skulle kunna se ut om du anlitar Daniel för lite trädgårdsarbete.
5 av 9
Ett typiskt exempel på hur det skulle kunna se ut om du anlitar Daniel för lite trädgårdsarbete. Foto: privat
Daniel säger att han trivs bäst med kroppsarbete utomhus. Här står han dock i något som vi får förmoda är ett badrum.
6 av 9
Daniel säger att han trivs bäst med kroppsarbete utomhus. Här står han dock i något som vi får förmoda är ett badrum. Foto: privat
Det är tyvärr lätt att ådra sig skador inom motorsporter.
7 av 9
Det är tyvärr lätt att ådra sig skador inom motorsporter. Foto: privat
Daniel var med om en fruktansvärd olycka där han bröt ryggen.
8 av 9
Daniel var med om en fruktansvärd olycka där han bröt ryggen. Foto: privat
Nu jobbar han både heltid och deltid som brandman i Västerås och Säter.
9 av 9
Nu jobbar han både heltid och deltid som brandman i Västerås och Säter. Foto: privat

Bor du i Säter? Känner du dig ensam och i behov av hjälp? Grattis! Nu kan du få hembesök av en ung brandman. Löneanspråket? Hembakat fika.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Daniel Nyström, 23 år från Säter, hade en lovande karriär inom motorcross på EM-nivå, när en hemsk olycka ledde till en bruten rygg.


Nu måste karriären inom sporten ligga på hyllan under några år framöver. Just nu jobbar Daniel heltid som brandman i Västerås där han bor, men också deltid i Säter där föräldrahemmet finns.

Som om inte det vore nog med jobb, så efterlyser han nu extraknäck av alla tänkbara slag via Facebook. En förfrågan som nu börjar bli något av en viral succé.


Det enda kravet är att arbetsplatsen är förlagd max fyra minuters färdväg från brandstationen i Säter, så att han hinner in vid en utryckning och har en minut till godo att få på sig uniformen.

Löneanspråket då, det kanske du undrar över? En valfri liten slant bara. Eller hembakat gofika.

Vi kontaktar den unga brandmannen och undrar om han inte har funderat på att använda sin fritid till att vila?

– Nej, jag får så mycket energi av mina jobb. På deltidsjobbet är jag ju på jour och måste hålla mig fem minuter från stationen. Då kan jag lika gärna lägga den tiden på att hjälpa andra människor istället för att ligga hemma och dra, säger Daniel till Nyheter24.

Han understryker att det är viktigt för honom att göra något vettigt. Det behöver inte vara någon arbetsuppgift nödvändigtvis, han kan lika gärna åka hem till någon ensam äldre person och prata lite över en fika.

Hittills har han bara fått positiv respons på sin jobbannons.


Daniel tycker om att snickra och hjälper gärna till med att spika upp fasader och måla. Helst av allt gör han utomhussysslor kopplat till någon typ av kroppsarbete.

– Jag är en friluftsmänniska. Oavsett om det är gräsklippning under högsommaren eller snöskottning i 20 minusgrader som gäller, säger Daniel.

Den oundvikliga frågan är givetvis om det finns något som Daniel inte skulle kunna tänka sig att göra?

– Sånt som jag inte känner mig trygg i. Jag får ju inte dra om el exempelvis. Men jag gör det jag kan och det blir vad det blir, precis som med brandmansyrket. Man ställs inför en uppgift och så löser man det.

Du skulle alltså till och med kunna tänka dig att rensa någons duschavlopp oavlönat?

– Ja det är ju ett korttidsjobb. Men jag rensar hellre stuprör såklart, för då får jag vara utomhus. Jag är uppvuxen på en bondgård så jag har redan sett det värsta man kan se. Inget skrämmer mig, skrattar Daniel glatt.

Med andra ord får vi skicka ett grattis till alla eventuella nödställda och ensamma invånare i Säter framöver. Samt ett stort lycka till i jobbsökandet för Daniel Nyström. Det kommer nog inte vara någon brist på jobberbjudanden under överskådlig tid.


En brandman som däremot gjorde något riktigt ohärligt, var den här snubben på Tinder. Och om du uppskattade bildspelet i den här artikeln så kanske den här kalendern med brandmän och valpar(!) också kan falla dig i smaken.

Önskar du också att du bodde i Säter nu?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela