Mannen fick beskedet att han ska vräkas – till följd av för mycket dammsugning.
1 av 3
Mannen fick beskedet att han ska vräkas – till följd av för mycket dammsugning. - Foto: TT
Mannen har överklagat beslutet till hovrätten.
2 av 3
Mannen har överklagat beslutet till hovrätten. - Foto: TT
Kanske borde mannen ha skaffat en dammsugarrobot?
3 av 3
Kanske borde mannen ha skaffat en dammsugarrobot? - Foto: TT

Mannen vräks från sin lägenhet – på grund av dammsugning

Mannen har bott i sin enrumslägenhet i 28 år. Nu vräks han till följd av daglig dammsugning – och nakna tvättstugebesök.


En man i Linköping har bott i sin etta i 28 år. Mannen ska tydligen ha en fäbless för att dammsuga – och därför hotas han av vräkning, skriver tidningen Hem & Hyra.

Hans hyresvärd, HSB Grannskapsgårdar, har redan sagt upp kontraktet. Mannen har överklagat till hovrätten.

– Det här är ett problem som har pågått under väldigt lång tid, sade HSB:s juridiska ombud, Sara Hogstadius från Fastighetsägarna, när hyresnämnden tog upp ärendet till Hem & Hyra.

Enligt mannens grannar pågick dammsugningen i flera timmar i sträck. Dessutom lät mannen maskinen stå på balkongen påslagen. Dessutom spelade han musik för att slippa höra ljudet.

Hyresvärden anklagar också mannen för att ha orsakat stora vattenskador i lägenheten. Antagligen genom långa och många duschar.

Mannens jurist menar att duschrummet är till "för att användas". Fast grannarna har ytterligare klagomål – nakna sådana.

De hävdar nämligen att hyresgästen gått väldigt lättklädd till tvättstugan. En plats han besöker nästan dagligen. Mannen förnekar anklagelserna och menar också att han måste dammsuga och duscha på grund av sitt hälsotillstånd.

Han ska också ha dragit ner på dammsugningen till en gång i veckan för att inte störa grannarna allt för mycket.

Hyresnämnden gjorde bedömningen att det rör sig om så allvarliga störningar att mannen inte får behålla sitt kontrakt. Det återstår att se vilken bedömning hovrätten gör.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du att dammsuga?
Tack för din röst!