Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minderåriga flyktingpojkar tvingades till sex på asylboende

- 16/06/2016, 10:35
De minderåriga pojkarna från Afghanistan ska ha blivit utsatta för övergrepp av kvinnan som ägde flyktingboendet. (Bilden är en genrebild)
1 av 3

De minderåriga pojkarna från Afghanistan ska ha blivit utsatta för övergrepp av kvinnan som ägde flyktingboendet. (Bilden är en genrebild)

TT Nyhetsbyrån

Pojkarna blev utsatta för övergrepp och tvingades filma händelsen. (Bilden är en genrebild)
2 av 3

Pojkarna blev utsatta för övergrepp och tvingades filma händelsen. (Bilden är en genrebild)

TT

Kvinnan hotade med att kontakta Migrationsverket och få barnen utvisade om de inte gick med på samlagen.
3 av 3

Kvinnan hotade med att kontakta Migrationsverket och få barnen utvisade om de inte gick med på samlagen.

TT BILD

Två minderåriga pojkar från Afghanistan ska ha blivit utsatta för sexuella övergrepp under hot av kvinnan som ägde flyktingboendet.

Tänk dig att fly för ditt liv från ett hemland i krig. Att behöva lämna allt bakom dig, din familj och trygghet.

En flykt som innebär långa sträckor till fots och färd på en uppblåsbar flotte över vatten där många tusentals flyktingar redan har mist livet.

Att äntligen få komma till tryggheten i Sverige borde innebära en chans att få andas ut, kunna börja bearbeta trauman och bygga upp en ny framtid.

För de minderåriga pojkarna Omid och Tariqs del innebar i stället det nya hemlandet en förlängd terror.

Kvinnan som drev flyktingboendet de bodde på tvingade dem att genomföra sex med henne under hot, enligt en intervju med Eskilstunakuriren.

Flyktingboendet i Mellansverige saknade de tillstånd som krävdes och därför stängde myndigeterna ner det. Det var då övergreppen inleddes, i form av ofrivilliga samlag.

Kvinnan lovade först pojkarna att få bland annat kläder och hygienartiklar om de genomförde samlag med henne.

Att ha samlag utanför äktenskapet är en stor synd i hemlandet Afghanistan och om handlingarna skulle uppdagas så riskerar pojkarna att bli stenade till döds om de återvänder hem, enligt Omid och Tariq.

De minderåriga pojkarna ska också ha blivit bjudna på alkohol.

– Hon sa att man får ha samlag med vem som helst, att det här är ett fritt land och det var sprit på bordet också. Hon sa att 'det är bra om man dricker sprit innan sex. Det gillar jag'. Men jag lyssnade inte på henne, jag gillar inte att dricka men hon försökte tvinga oss. Men jag gjorde det inte, säger en av pojkarna till Eskilstunakuriren.

När de inte ville ställa upp på att ha sex med kvinnan så hotade hon med att ringa Migrationsverket och se till att de skulle bli utvisade.

Övergreppen ska ha skett mellan fyra och fem gånger på både hotell i en av Sveriges större städer och i den kvinnliga chefens eget hem i Sörmland. Det ska också ha funnits andra personer i kvinnans närhet som har kommit till pojkarna och velat ha sex.

Dessutom filmades sexakterna på kvinnans egna uppmaning, under förevändningen att de skulle ta fram filmerna och titta på när de saknade henne. De kände sig tvingade att filma och vågade inte protestera eftersom att det inte fanns någon som kunde hjälpa dem.

Varken socialen eller polisen har tagit sig tid att lyssna eftersom att de behövde en tolk för att göra sig förstådda, därför valde de att gå till pressen.

Omid berättar att han har blivit deprimerad efter händelserna och att de vill dela med sig av sina upplevelser för att kunna hjälpa andra som kan vara i samma sits.

Polisen uppger för Eskilstunakuriren att det pågår en utredning i ärendet men vill inte gå in på vilken brottsrubricering det rör sig om.

När tidningen konfronterar kvinnan som ska ha utsatt pojkarna för övergreppet, så nekar hon till alla anklagelser och menar att det är ett rent påhitt och att det pågår mycket smutskastning i branschen.

Handlingarna i form av samlag finns som sagt dokumenterade på film, vilket kvinnan kommenterar såhär:

– Om jag nu skulle ha haft det med någon, så är väl det förbjudet att filma någon som har det i såna fall? För att öva utpressning mot den personen? säger hon till tidningen.

Nu vill pojkarna bara få gå vidare med sitt liv i trygghet hos en släkting i Sörmland som är villig att ta emot dem. De drömmer också om att få gå i skolan som vilka barn som helst, utan kränkningar, övergrepp och hot.

Nu planeras 4000 nödbostäder att byggas på Östermalm eller i Bromma för de som har flytt hit, vilket du kan läsa om här. Här kan du också läsa om den fruktansvärda händelsen då en kvinna i 50-årsåldern som försökte tända eld på ett flyktingboende.