En pojke, 2,5, fick föras till sjukhus efter att ha blivit medvetslös på förskolan. Pojken hittades hängandes i ett snöre.
1 av 3
En pojke, 2,5, fick föras till sjukhus efter att ha blivit medvetslös på förskolan. Pojken hittades hängandes i ett snöre. - Foto: Montage/TT
Pojken hittades hängandes i ett rullgardinsnöre. Om pojken hade frigjorts bara några sekunder senare hade han kunnat få hjärnskador.
2 av 3
Pojken hittades hängandes i ett rullgardinsnöre. Om pojken hade frigjorts bara några sekunder senare hade han kunnat få hjärnskador. - Foto: TT
Pojken togs akut till sjukhus och fick komma hem torsdag kväll.
3 av 3
Pojken togs akut till sjukhus och fick komma hem torsdag kväll. - Foto: TT

Tvååring hittad hängandes medvetslös i snöre – på förskolan

Tvååriga James fick åka till sjukhus och pendlade mellan liv och död.


Under en fruktstund i onsdags försvann James, 2,5, i väg på förskolan i Norrköping

Efter en stund gick personalen i väg och letade efter honom. De gjorde då den fruktansvärda upptäckten. James hängde medvetslös med ett snöre från rullgardinen runt halsen, skriver Aftonbladet.

När personalen hittade pojken började de göra hjärt- och lungräddning och larmade ambulans. I ambulansen kontaktades pojkens föräldrar.

När föräldrarna kom till sjukhuset krampandes James i händer och fötterna. Läget var så allvarligt att det handlade om liv eller död. Om pojken hade frigjorts sekunder senare hade han fått hjärnskador.

– Vi fick ingen kontakt med honom överhuvudtaget. Ett tag pratade läkarna om att de ville frysa ner hans hjärna för att minska risken för hjärnskador. Men de valde att avvakta och i stället söva ned honom, berättar pappan Andreas för Aftonbladet.

Efter en längre sömn började James må bra igen. Han vaknade då till och urbast plötsligt “Bamse!”.

I torsdags kväll fick James äntligen komma hem. Andreas berättar att förskolepersonalen har mått väldigt dåligt över händelsen.

– Vi har alltid haft bra kontakt med personalen och ingen av dem ville ju att detta skulle hända. De var helt förstörda. Samtidigt får en sådan här sak inte inträffa. Det ska inte hänga gardinsnören i huvudhöjd på tvååriga barn, säger Andreas till Aftonbladet.

Emma Bodéns tvååring möttes av kränkningar på sitt dagis. Dessutom fick en förskola förbud att visa film eftersom barnen fick mardrömmar av Alfons Åberg.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.