Migrationsverket ska införa en ny boendeform för asylsökande.
1 av 3
Migrationsverket ska införa en ny boendeform för asylsökande. - Foto: TT
Det ska skapas tryggare boenden.
2 av 3
Det ska skapas tryggare boenden. - Foto: TT
Vissa asylsökande har extra behov av trygga boenden och nu ska minst 45 sådana platser tas fram.
3 av 3
Vissa asylsökande har extra behov av trygga boenden och nu ska minst 45 sådana platser tas fram. - Foto: TT

Nu ska Migrationsverket fixa extra trygga boenden för asylsökande

Migrationsverket ska fixa en ny boende form för att säkra tryggheten för personer som behöver mer skydd. Det ska minst bli 45 platser.


Det har tidigare kommit rapporter om olika brott på asylboenden. Nyligen avslöjades att asylsökande pojkar tvingats till sex av flyktingboendets ägare. Det har också skrivits om kvinnor och barn som misshandlas på boenden.

Nu ska Migrationsverket fixa tre nya boenden för flyktingar som har ett extra behov av trygghet. Exakt vilka som ska få bo på dessa boenden framgår inte av Migrationsverkets pressmeddelande. Men enligt myndighetens expert Joakim Selén kan det handla om asylsökande som tillhör etniska minoriteter, tortyrutsatta personer eller HBTQ-personer samt personer som har ett individuellt behov av extra trygghet i boendet.

– Att tillhöra en särskilt utsatt grupp räcker i normalfallet inte för att komma ifråga för de nya boendena. Hur man som person påverkas av sin omgivning är individuellt. Därför måste behoven bedömas individuellt och inte utifrån främst grupptillhörigheten, säger Selén i pressmeddelandet.

Vilka som behöver den extra tryggheten kommer alltså att avgöras individuellt. Det handlar totalt om tre boenden, ett i Stockholm, ett i Malmö och ett i Göteborg, med minst 15 boendeplatser på varje.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du Migrationsverket för ett bra jobb?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

1 timme sedan
Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.