Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den här svenska staden är bland de populäraste i Europa

- 27/06/2016, 22:39 -
Turismen ökar lavinartat i Göteborg!
1 av 3

Turismen ökar lavinartat i Göteborg!

Wikimedia

Och staden är femte starkaste staden i Europa.
2 av 3

Och staden är femte starkaste staden i Europa.

Tatiana Afendik / Wikimedia

Och det är väl inte så konstigt?
3 av 3

Och det är väl inte så konstigt?

Jonipoon / Wikimedia

Staden har större tillväxt inom turismen än London, Paris, Berlin och Madrid.

Den svenska staden som det handlar om är kanske inte så förvånande för många – det är givetvis Göteborg. Staden lyckas därmed slå ikoniska europeiska städer som Paris, London, Berlin och Madrid.


Gôtet är i korta drag Europas femte bästa stad när det kommer till störst tillväxt inom turismen.

Givetvis åker det fler personer till Paris och London men procentuellt skjuter Göteborgs turism i höjden – med en ökning på 21 procent. Så pass mycket att staden blir femma av 121 stora europeiska städer i en färsk rapport från European Cities Marketing.

Efter Turin kommer Split, Bordeaux, Reykjavik och Göteborg. Att ingen av de riktigt stora städerna är med har en till synes enkel förklaring.

– London kan inte öka 48 procent, det förstår vem som helst. Men det förtar inte det fantastiska med Göteborgs siffror. Konkurrensen om de utländska turisterna är mördande – 98 procent av alla städer ökar, säger Ossian Stiernstrand, utvecklingschef på Göteborg & Co, till Göteborgs-Posten.

Rapporten kommer ut årligen sedan 2004. De turister som mest frekvent gästar Göteborg kommer från Norge, Tyskland och Storbritannien men inte långt efter kommer USA och Kina.

Vilken är Sveriges bästa sommarstad? Här har du svaret på den frågan:

Är Göteborg Sveriges bästa stad?