Hells Angels betalade skuld på 320 670 kronor – med påse full av sedlar

- 29/06/2016, 09:05
Pengarna lämnades i en kasse.
1 av 3

Pengarna lämnades i en kasse.

TT / Riksbanken (Collage)

Och Kronofogden var ju tvungen att ta emot slantarna.
2 av 3

Och Kronofogden var ju tvungen att ta emot slantarna.

TT NYHETSBYRÅN

Hells Angels-style.
3 av 3

Hells Angels-style.

NTB scanpix

En stor kasse med slantar slängde Hells Angels-föreningen upp framför

I slutet av maj lämnade Karlstad kommun in en konkursansökan mot Hells Angels-föreningen Solstadens MK för obetalda skulder. Då blev föreningen ålagd att betala 320 670 kronor plus ränta eftersom man inte försäkrat gården som hyrs av kommunen, rapporterar TT via Sydsvenskan.

Det blev redan då en snackis i flera lokala medier.

– Man brukar vänta med att sätta någon i konkurs innan man fått klart med domslut och prövningar. Nu ligger försäkringsärendet mot Karlstad kommun hos Hovrätten och ger dem oss rätt så kan det innebära att Karlstad kommun får ett stort skadeståndsanspråk på sig. Nu får vi se vad som händer med konkursansökan, sa Ismo Salmi, Solstadens MK:s advokat, till Värmlands Folkblad då.

Under måndagen den här veckan reglerades dock skulden. Och inte som man kan tro. Klubben betalade skulderna med kontanter som låg i en påse. Mycket av pengarna ska enligt klubbens advokat kommit in via en insamling på Facebook.

– Man undrar ju varför de inte betalar in via ett konto som alla andra men det får stå för dem. I grunden är det väl bra att de betalar sina skulder, säger kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) till P4 Värmland.

Kommunen ville inte ta emot kontanter, men Kronofogden är skyldiga att ta emot kontanter från skuldsatta.