Polishunden Äddie går i pension – här är kollegornas fina hyllning till honom

Han har jobbat inom polisen i tio år. Men nu har polishunden Äddie gått i pension. Här hyllas han av kollegor och människor på Facebook.


Äddie har jobbat som polishund i över tio år. Men nu är det slut på jobbkarriären för honom. Förra veckan gjorde han sitt sista arbetspass på Stockholm gator.

– Få människor har gjort mer gott för samhället än vad Äddie har gjort, och hans aldrig sinande arbetslust har hjälpt till att göra en många gånger mörk värld något ljusare, skriver polisens hundenhet i Stockholm i ett hyllningsinlägg på Facebook.

Bildkälla: Facebook

På enheten brukar Äddie skämtsamt kallas för "Äddie-nej", och beskrivs som en väldigt självständig hund. Han löser nämligen gärna situationer utan hjälp från husse, och helst innan husse ens hunnit reagera.

– Äddies husse har vid många tillfällen med glimten i ögat uttryckt att det kanske egentligen är bättre att han stannar i bilen, och låter Äddie lösa allt själv i stället, skriver polisen i Facebookinlägget som i skrivande stund fått över 8000 gilla-markeringar.

Och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. I kommentarsfältet hyllar nu folk Äddie.

Bildkälla: Facebook

Äddie, som under sin karriär jobbat som patrullhund och är utbildad i bland annat narkotika- och vapensök, kommer att bo kvar hos husse – nu som glad pensionär. I stället ska hans son Ullhedens Zingo, som förra veckan blev godkänd som polishund, ta hans plats.

– Väl kämpat kompis. Vi glömmer dig aldrig! hyllar polisen Äddie på Facebook.

Bildkälla: Facebook

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du hundar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.