Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det stora mysteriet – hur hamnade alla glassgubbarna i rondellen?

- 30/06/2016, 14:20 -
Det stod flertalet Clovvers och hälsade på trafikanter i en rondell i Märsta utanför Stockholm.
1 av 3

Det stod flertalet Clovvers och hälsade på trafikanter i en rondell i Märsta utanför Stockholm.

Faksimil Facebook

Hur gick det till?
2 av 3

Hur gick det till?

COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Och det var ett av de roligaste busen på länge  tycker många.
3 av 3

Och det var ett av de roligaste busen på länge tycker många.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

En pr-kupp? Glassgubbar som fått liv? Aliens? Den virala bilden har minst sagt fått internet att både skratta och klia sig i huvudet.

En skräckblandad förtjusning blev det när en person körde längs en rondell i Märsta utanför Stockholm.

I rondellen stod nämligen omkring sju stycken glassgubbar, eller Clovvers som de heter, från GB Glace. Bilden har blivit viral efter att den postades på glassföretagets officiella Facebook-sida med nästan 900 reaktioner och nästan 100 delningar.


Bilden hamnade även på Sweddit, den svenska Reddit-sidan, där bilden beskrivs som "läskig" med överskriften "skulle kunna vara en skräckfilm".

Men hur glassgubbarna kom dit är ett mysterium. Polisen i Stockholm har inte fått in några anmälningar på eventuellt stulna figurer.

– Det är upp till personen att anmäla och några sådana har vi inte fått in. Generellt är det ganska lågt värde på glassgubbar så det är nog väldigt ovanligt att polisen går vidare med sådana ärenden om personen exempelvis glömt de utanför sin kiosk, säger Hesam Akbari på polisens mediecenter i Stockholm, till Nyheter24.

På GB Glace ser man lättsamt på det och tycker snarare att det var en "glad överraskning". Det är inte en så kallad pr-kupp.

– Det indikerar att glass finns med i många människors tankar just nu. För kombinationen av sommar, sol och glass innebär just glädje, säger Riitta Jantunen, presskontakt för Unilever som står bakom GB Glace, till Nyheter24.

Mysteriet får alltså inte någon lösning förutom en kul viral grej verkar det som. Givetvis är det olovligt att springa över vägarna och störa trafikordningen. Men nu verkar de flesta välja att se det som ett lättsamt och roligt bus.

Du kanske vet mer om vem som ligger bakom buset? Hör av dig till tips@nyheter24.se!

Läskigt eller bara roligt?