Resan med spårvagnen på midsommardagen blev en mardröm för 17-åriga Melissa Touma, som var på väg från sitt hem i Skövde för att hälsa på sin syster i Göteborg.
1 av 3
Resan med spårvagnen på midsommardagen blev en mardröm för 17-åriga Melissa Touma, som var på väg från sitt hem i Skövde för att hälsa på sin syster i Göteborg. - Foto: privat
Tyvärr har hon blivit utsatt för trakasserier tidigare, men den här gången var hon verkligen rädd.
2 av 3
Tyvärr har hon blivit utsatt för trakasserier tidigare, men den här gången var hon verkligen rädd. - Foto: privat
Nu vill Melissa varna andra för det här gänget som uppenbarligen inte drar sig för att vara riktigt påstridiga.
3 av 3
Nu vill Melissa varna andra för det här gänget som uppenbarligen inte drar sig för att vara riktigt påstridiga. - Foto: privat

Melissa, 17, blev ofredad och hotad på spårvagnen – nu vill hon varna andra

Under midsommardagen ska Melissa ha blivit ofredad och hotad av ett gäng på en spårvagn i Göteborg. Nu vill hon varna andra för männen.


Resan med spårvagnen på midsommardagen blev en mardröm för 17-åriga Melissa Touma, som var på väg från sitt hem i Skövde för att hälsa på sin syster i Göteborg.

När hon kom fram till den öde tågstationen i Göteborg vid 18-tiden la hon direkt märke till ett sällskap på sex killar. De följde henne med blicken och fällde kommentarer om hennes utseende, enligt Melissa.

Det är långt ifrån första gången hon är med om att bli trakasserad av män. I sitt yrke som modell har det blivit en sorgligt vanligt förekommande del av vardagen. Men nu fick hon en riktigt dålig magkänsla.


För att hinna med spårvagnen sprang hon över torget och märkte till sin förskräckelse att gänget med killar sprang efter henne. Hon hoppades att de bara sprang för att också hinna med spårvagnen, men märkte direkt att de hade en baktanke när de försökte närma sig henne i vagnen.

– Det fanns många sittplatser över, ändå valde de att sätta sig bredvid mig. Jag satte mig bredvid en tjej med en bebis men hon gick av ganska snart och då försökte jag bara kolla ner i mobilen, säger Melissa till Nyheter24.

Enligt henne satte sig en av killarna precis bredvid henne så att hon inte kunde ta sina saker och gå.

– Vi har henne nu. Hon har ljusbrunt hår, stora läppar och fina ögon. Det känns som att vinna på lotto! sa mannen till någon i telefon på arabiska enligt Melissa.

Han hade ingen aning om att hon själv pratar arabiska och förstod varje ord. Nu blev hon riktigt rädd och tittade chockat på honom, varpå han sa på svenska att hon är väldigt vacker.

– Min känsla var att killarna hade som mål att den som vågade haffa mig först var modigast. De resterande killarna verkade inte riktigt våga komma fram och valde att smygfota mig i stället, säger Melissa.


Melissa ringde då sin mamma och pratade på svenska med henne. Mamman hörde hela samtalet, hur killen mer och mer aggressivt försökte få dotterns uppmärksamhet.

Hon flyttade på sig igen och satte sig i vid en äldre man, men den unga ska ha följt efter henne och blivit mer och mer påstridig. De andra passagerarna såg enligt henne allt som hände, men ingen agerade.

Till slut stannade spårvagnen för ett längre uppehåll i Bergsjön och då klev Melissa av tåget, desperat att komma ifrån gänget med killar. Men då ska även killarna ha klivit av och fortsatt att trakassera henne ännu mer intensivt.

Killen som var mest påstridig försökte enligt Melissa få henne att åka med i hans bil och sa att han kunde skjutsa henne, men uppgav helt felaktiga vägar för att han trodde att hon inte kände till Göteborg.

Melissa vägrade konsekvent att svara på tilltal medan ska ha fortsatt att fråga om hennes telefonnummer. Till slut får Melissa nog och ber honom dra åt helvete och låta henne vara.

Hon gick på ett annat tåg, sökte i desperation upp personal på spårvagnen och berättade om sin upplevelse och hur rädd hon var. Den aggressiva killen ska då ha följt efter henne in i tåget. Då ryter föraren ifrån:

– Du har två val, antingen låter du tjejen vara och respekterar henne eller så går du av, sa föraren enligt Melissa. Då gav sig killen äntligen och lämnade tåget.

Efter händelsen var hon ordentligt skärrad och nu vill hon varna andra tjejer för den obehagliga killen och hans kompisar.

– Den här kvällen hade kunnat sluta betydligt värre om jag inte hade min kaxiga och bestämda attityd och om jag inte hade vågat söka hjälp. Så snälla ni, var försiktiga, hälsar Melissa i ett Facebookinlägg som har fått stor spridning.


Hon har även fått svar från andra tjejer som har haft liknande upplevelser,

Den mest påstridiga killen beskriver hon som ganska kort, runt 167 centimeter. Han hade helskägg och mörkbruna ögon. Tåget de åkte på gick från Göteborgs Centralstation mot Frölunda klockan 18:09 på midsommardagen.

Tyvärr tillhör trakasserier en del av vardagen för väldigt många, därför har Melissa inte anmält händelsen än. Hon känner på sig att hon inte kommer bli tagen på allvar, trots att hon kände sig väldigt hotad.

Nyheter24 kontaktar polisen åt Melissa, för att ta reda på om hennes upplevelse räknas som ett brott.

– Det du beskriver faller helt klart under ofredande. Sexuellt ofredande vet man inte i nuläget, syftet får man ta reda på i ett senare läge. Det viktiga är att hon sa ifrån, då har hon klart och tydligt visat att beteendet inte var önskvärt. Eftersom att de ändå fortsatte räknas det alltså som ofredande, säger Josef Nordgren som jobbar med anmälningsupptagning på polisens kontaktcenter.

När det kommer till bilderna som togs, så får de tyvärr göra det då det skedde på en allmän plats. Men beroende på vad bilderna var tänkta att användas till så kan de också komma att falla under ofredande.

Josef Nordgren understryker också vikten av att anmäla den här typen av händelser så snart som möjligt, så att polisen kan begära ut övervakningsfilmer från exempelvis spårvagnen i det här fallet och även samla in vittnesmål.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till Nyheter24 på tips@nyheter24.se och tveka inte heller att kontakta polisen om du själv har upplevt något liknande.

Här kan du också läsa om hur Försvarsmakten tystade ner en gruppvåldtäkt och även om hur någon stal Simones bilder under sex års tid för att starta konton i andra namn.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du upplevt något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.