Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Övergreppet pågick för kort stund – mannen döms inte till våldtäkt

- 12/07/2016, 17:37 -
Mannen döms bara till en våldtäkt.

Mannen döms bara till en våldtäkt.

TT

Mannen slickade en åttaårig flicka mellan benen, men det pågick inte tillräckligt för att räknas som våldtäkt, enligt hovrätten.

Var gränsen går för våldtäkt är ofta svårt för rätten att avgöra. Så har det varit även denna gång. En man i 60-årsåldern ska ha förgripit sig på en flicka i åttaårsåldern under 2014, skriver Metro.

Mannen ska vid två olika tillfällen ha slickat åttaringen mellan benen och tagit på hennes kön. I tingsrätten dömdes mannen för två våldtäkter, men det ändrade hovrätten på.

Hovrätten tyckte att det ena övergreppet räknades som en våldtäkt, för vid det tillfället hade mannen slickat flickan mellan benen i ungefär en minut. Det andra orala övergreppet hade "bara" pågått ungefär 20 sekunder, i alla fall enligt vad mannen sagt. Och därför var det inte lika allvarligt, menade hovrätten. Domen ändrades från våldtäkt mot barn till sexuellt övergrepp mot barn.

I tingsrätten dömdes mannen till tre år och sex månaders fängelse. Eftersom hovrätten inte dömde mannen till två våldtäkter sänkte de också straffet med ett helt år.

Mannen har även funnits skyldigt till flera fall av sexuellt ofredande och sexuellt övergrepp mot barn, skriver Metro.

Borde mannen dömts för två våldtäkter?