Brandbilen släckte en anlagd brand i Eskilstuna. Genrebild.
1 av 3
Brandbilen släckte en anlagd brand i Eskilstuna. Genrebild. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Då fick de sten kastade på sig när de lämnade platsen. Genrebild.
2 av 3
Då fick de sten kastade på sig när de lämnade platsen. Genrebild. - Foto: - / Bertil Enevåg Ericson / TT
Det var flera startade bränder i Eskilstuna under måndagsnatten och tisdagsmorgonen.
3 av 3
Det var flera startade bränder i Eskilstuna under måndagsnatten och tisdagsmorgonen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Räddningstjänsten släckte brand – fick stenar kastade mot sig

I Eskilstuna-området Fröslunda fick räddningstjänsten stenar kastade mot sig efter en anlagd brand i en skola.


Efter klockan 23 måndagskvällen var räddningstjänsten på utryckning. Någon hade startat en brand i ett soprum i Fröslunda, Eskilstuna. Branden var anlagd i Engelska skolan. På vägen från branden kastade några personer stenar på brandmännen.

– Det var när vi skulle lämna platsen som det kastades stenar mot brandbilen och flera träffade. Det blev skador på lacken och flera inbuktningar på plåten. Det smällde rejält, säger Caroline Ek, räddningsledare vid Eskilstuna räddningstjänst, till E-kuriren.

Ett ungdomsgäng, som av vittne beskrivs som cirka tio personer, stod på en kulle och kastade stenar.

– Det var kanske inte oväntat med tanke på att sådana här saker eskalerat i landet. Men i Eskilstuna har det väl knappt hänt förut, möjligtvis någon gång för flera år sedan, säger Caroline Ek till E-kuriren.

Polisen fick larm. Men skickade inte någon patrull då de var upptagna i ett annat ärende. Det trots att Fröslunda finns med på polisens lista på de 53 mest utsatta områdena i Sverige.

Vid midnatt krossades också flera rutor på socialkontoret i närheten av skolan. Det var även en brand i en soptunna vid Ica-butiken i Fröslunda vid 02.30 natten till tisdagen. I Nyfors startades även två bränder i papperskorgar i Nyfors på tisdagsmorgonen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige näst bäst på patent

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken till Mellanöstern för Gazasamtal

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten denna vecka för att diskutera ansträngningarna att få till en vapenvila samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger amerikanska UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.