Polispatrullen fick ägg kastade mot sig.
1 av 3
Polispatrullen fick ägg kastade mot sig. - Foto: TT
Senare fick de även sten kastade mot sig.
2 av 3
Senare fick de även sten kastade mot sig. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT
En i raden blåljusattacker.
3 av 3
En i raden blåljusattacker. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT

Polisen var ute på uppdrag – fick ägg kastade mot sig

Under samma kväll på samma gata fick polisen också sten kastade mot sig.


En polispatrull ryckte under natten till torsdagen ut på ett relationsbråk på Briljantgatan i Västra Frölunda, Göteborg. När de klev ut från bostadshuset efter halv två kastade flera personer ägg mot dem.

– Personerna står på en höjd och kastar, men träffar inte. Patrullen upptäcker också att däcken på patrullbilen är sönderskurna och man tvingas kalla dit ytterligare patruller eftersom man inte kommer därifrån, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till Aftonbladet.

Polisen började efter det att leta efter äggkastarna, men utan framgång. Ingen skadades eller träffades av äggen. Polisen menar att det kan sätta polisen ur spel och påverka så att människor inte får den hjälpen som behövs.

Under onsdagskvällen hände också en liknande händelse när en patrull kontrollerade en mopedförare på samma gata. Föraren flyr och efter att polisen tar hand om mopeden börjar ett antal personer att kasta sten. Ingen skadades då heller och ingen är gripen.

Flera andra i blåljuspersonalstyrkor har utsatts för våld och stenkastning. Bland annat när räddningstjänsten i Eskilstuna fick sten kastad mot sig – eller ambulanssjukvårdaren som blev beskjuten på uppdrag.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Stockholm

"En förare av en personbil har blivit påkörd av en lastbilschaufför på Essingeleden. Lastbilen avvek därefter från platsen.", skriver polisen på sin hemsida.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

Spiran på den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn har kollapsat i samband med den pågående branden. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.