Felicia Stenström från Hisingen i Göteborg har helt klart bästa sommarjobbet.
1 av 2
Felicia Stenström från Hisingen i Göteborg har helt klart bästa sommarjobbet. - Foto: Nintendo / privat
I sommar kommer hon och hennes kompisar anordna en guidad Pokémontur på Hisingen.
2 av 2
I sommar kommer hon och hennes kompisar anordna en guidad Pokémontur på Hisingen. - Foto: Privat

Felicia, 16, har Sveriges bästa sommarjobb – som Pokémonguide

Rensa rabatter och plocka skräp i all ära. Men det här sommarjobbet måste väl ändå vara varje Pokétränares dröm?


Nyheter24 berättade nyligen om Tom som sa upp sig från jobbet för att spela Pokémon Go på heltid.

Den överväldigande responsen var ett ganska solklart tecken på att det här är något många av oss drömmer om att kunna göra.

Vad skulle kunna vara bättre än det? Jo, få betalt för att spela Pokémon Go under sommarlovet såklart.

Just den lyxen har bland andra entusiasterna Felicia Stenström, 16, och hennes kompisar Alice Henderson-Young och Amanda Simonsen från Hisingen i Göteborg.

Tillsammans med nio andra personer har de i samarbete med Göteborgs stad tagit initiativet till en guidad tur runt Hisingen under nästa vecka, med Pokémon Go som verktyg.

Deltagarna kommer att vandra runt i grupp med en expertguide som kan lära deltagarna spelet och berätta om alla Pokéstops och sevärdheter.

Eventet är helt gratis och efter den gemensamma utflykten bjuds det på något gott tilltugg och lite häng tillsammans.

– Vi har valt att göra det här för att lyfta fram Hisingen och ändra folks fördomar om hur det är att bo här, säger Felicia till Nyheter24.

Hennes uppfattning är att Hisingen ofta beskrivs av media och folk utifrån som en väldigt kriminell och stökig stadsdel. Visst förekommer det brottslighet där, men Felicia menar att det förekommer i de flesta områden på ett eller annat sätt i varje stad och att det är väldigt få delar av Hisingen där det händer dåliga saker.

– Jag och de andra tjejerna har bott här i hela våra liv och trivs jättebra här. Det satsas mycket på ungdomar med sport och ungdomsgårdar. Vissa tider kanske man behöver anpassa sig lite, men jag känner inte att det är någonstans där jag inte kan gå, säger Felicia.

Sedan Pokémon Go släpptes nyligen i Sverige så ser hon tydligt att fler vuxna, ungdomar, barn och familjer är ute och rör sig tillsammans mer än tidigare.

– Folk stannar och pratar med varandra för att man ser att någon annan också spelar. Man kanske börjar fråga andra vilka lag de spelar i och vilka Pokémons de har. Man får mer kontakt om det finns något som förenar människor, menar Felicia.

Här hittar du den guidade turens Facebookevent, där redan nästan 900 personer har anmält intresse för evenemanget.

Bildkälla

Någon annan som verkligen har tagit det här med att tjäna pengar på att spela Pokémon Go ett steg längre, är Lovisa som är Sveriges första professionella Pokéwalker.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du också avundsjuk på det här sommarjobbet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

1 timme sedan
Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.