Flyget som skulle lyfta från Arlanda blev en timme försenat på grund av en man tatuering.
1 av 3
Flyget som skulle lyfta från Arlanda blev en timme försenat på grund av en man tatuering. - Foto: TT
Det var ett Norwegian-flyg som skulle lyfta klockan 21.00 från Arlanda till Kreta.
2 av 3
Det var ett Norwegian-flyg som skulle lyfta klockan 21.00 från Arlanda till Kreta. - Foto: NTB scanpix
Det är fortfarande oklart om vad tatueringsmotviet egentligen var för något. Det handlar inte om tatueringen på bilden.
3 av 3
Det är fortfarande oklart om vad tatueringsmotviet egentligen var för något. Det handlar inte om tatueringen på bilden. - Foto: Adam Ihse / TT NYHETSBYRÅN

Mannen fick inte åka med flygplanet – på grund av sin tatuering

En man blev avvisad från ett flygplan på Arlanda på grund av tatueringen han hade.


Under torsdagskvällen skulle ett flygplan mot Heraklion på Kreta lyfta från Arlanda. Men flygplanet kom inte iväg i tid.

Norwegian-planet skulle lyfta från flygplatsen klockan 21.00 men när en resenär avvisades från flygplatsen blev flighten försenad i en timme.

Expressen har mottagit uppgifter om att mannen som blev avvisad ska ha haft en tatuering på arabiska. Olika uppgifter har kommit in då en person menar att tatueringen ska ha liknat flaggan för terrororganisationen IS. Samtidigt som andra uppger att det var en vers ur koranen.

Det är fortfarande oklart om vad tatueringsmotviet egentligen var för något men polisen bekräftade att mannen avvisats från planet.

– Kabinpersonal och en passagerare reagerade på en annan passagerare av en anledning och det skapades en viss oro. Kaptenen beslutade att personen inte fick vara kvar på planet och ville att personen skulle lämna. De tillkallade polisen och vi avvisade en man och ett sällskap, säger Darko Ali, stationsbefäl vid gränspolisen på Arlanda till Expressen.

Polisen hjälpte mannen och en kvinna ut från Arlanda. Mannen är inte misstänkt för något brott och flygplanet lyfte en timme senare än planerat från Arlanda.

– I och med att han inte var välkommen ombord på planet så har vi hjälpt honom att lämna flygplatsen. Jag vill inte gå in på detaljer i det här enskilda fallet då det inte är en polisiär angelägenhet, säger Darko Ali till Expressen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.