Sofia var ute och sprang när hon plötsligt började känna sig snurrig.
1 av 3
Sofia var ute och sprang när hon plötsligt började känna sig snurrig. - Foto: Privat
Hon sprang in på Filmstaden.
2 av 3
Hon sprang in på Filmstaden. - Foto: Privat
Och killen gav henne en Fanta som kan ha räddat henne liv.
3 av 3
Och killen gav henne en Fanta som kan ha räddat henne liv. - Foto: Privat

​Sofia, 23, träffade en hjälte på bion: "Han kan ha räddat mitt liv"

Sofia började känna sig snurrig, svettig och kände hur synen försvann.


Sofia Larsson-Stern, 23, har levt med diabetes typ 1 i ungefär 8 år. Under måndagskvällen bestämde hon sig för att gå ut och springa.

– Efter en halvtimme så började jag känna mig lustig, snurrig och jag svettades. Jag kände hur jag började tappa synen, säger Sofia till Nyheter24.

Sofia har en kontinuerlig blodsockermätare och när hon kollade så var det lågt och sjönk snabbt. Men eftersom den visar lite i efterhand så var det nog lägre än det visade.

– Jag insåg att det druvsocker jag hade med mig inte skulle räcka. Jag hade precis sprungit förbi Filmstaden och jag behövde ta mig till första bästa ställe där det fanns socker.

Hon gick in och personalen höll på att stänga eftersom klockan var halv elva på kvällen.

– När jag kom in så frågade jag om en cola och killen som jobbade där sa "funkar det med Fanta?". Han gav mig den och jag behövde inte betala för den. Jag satte mig ner och efter ett tag så började jag dra mig hemåt så de kunde stänga.

Sofia berättar att hon på vägen hem insåg vad som egentligen hänt. Eftersom det var sent, mörkt och hon var ensam.

– Vad hade hänt om jag hade svimmat och ingen hittat mig? Nästa steg då är att man inte vaknar. Hade jag överlevt? Han kan ha räddat mitt liv.

Sofia delade sen ett inlägg på Facebook samt skrev ett blogginlägg om händelsen som har delats flitigt och i kommentarsfältet är det mycket positiva kommentarer.

– Hälften tycker att det var toppen att jag mår bra och den andra hälften hyllar killen som hjälpte mig. Det är värdefull kunskap så jag tycker att det är toppen.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.