Barn ska ha körts runt i bil till olika kunder och tvingats till sex i Malmö. Både i lokaler, rum och på svartklubbar.
Barn ska ha körts runt i bil till olika kunder och tvingats till sex i Malmö. Både i lokaler, rum och på svartklubbar. - Foto: TT

Flyktingbarn säljs som sexslavar i Sverige – polisen prioriterar annat

32 fall har registrerats i år där barn misstänkts ha tvingats till prostitution, men inget av fallen har lett till åtal.


Personal på asylboenden, Migrationsverket och inom socialtjänsten i Malmö har upptäckt flera fall där barn sålts som sexslavar, avslöjade Sydsvenskan i dag.

Personal vittnar om barn som försvunnit på kvällar och barn har själva berättat för personalen att de förts till Sverige – och blivit inlåsta som sexslavar i lägenheter.

Länsstyrelsen i Skåne har i år registrerat 32 fall där barn misstänkts ha tvingats till prostitution, men inget av fallen har lett till åtal.

– Barnen har säkert blivit utsatta, men min uppgift är att prioritera, säger Leif Fransson biträdande chef på gränspolisen.

Barn ska ha körts runt i bil till olika kunder och tvingats till sex i Malmö. Både i lokaler, rum och på svartklubbar.

– Vi har bestämt att vi bara arbetar med ett fall åt gången. De är komplicerade och tar mycket tid, säger Leif Fransson till Sydsvenskan.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.