Rättegång har inletts mot en 45-årig man i Halmstad som misstänks för 11 fall av sexuellt ofredande.
1 av 3
Rättegång har inletts mot en 45-årig man i Halmstad som misstänks för 11 fall av sexuellt ofredande. - Foto: TT (Montage)
Mannen misstänkts bland annat för att ha kört upp till kvinnor med nedvevade rutor och onanerat framför dem. Han ska även ha antastat två kvinnor vid två olika tillfällen, och ofredat två kvinnor som passerade hans fönster, där han onanerade öppet.
2 av 3
Mannen misstänkts bland annat för att ha kört upp till kvinnor med nedvevade rutor och onanerat framför dem. Han ska även ha antastat två kvinnor vid två olika tillfällen, och ofredat två kvinnor som passerade hans fönster, där han onanerade öppet. - Foto: TT
Mannen nekar till brott.
3 av 3
Mannen nekar till brott. - Foto: TT

45-årig man åtalad för att ha blottat sig – skyller på tumstock

Rättegång har inletts mot en 45-årig man i Halmstad som är misstänkt för 11 fall av sexuellt ofredande. Han nekar till anklagelserna.


Nyheter24 har tidigare skrivit om den 45-åriga man som misstänks för sexuellt ofredande Halmstad. Det var i juli som det på bara några dagar inkom sju polisanmälningar om en man som ska ha blottat sig.

Mannen har anmälts ytterligare fyra gånger. Berättelser om en blottare i Halmstad centrum började dyka upp i en Facebooktråd vilket hjälpte polisen att hitta den misstänkta gärningsmannen. I juli greps och häktades mannen, och i måndags inleddes rättegång mot honom, skriver Hallandsposten.

Mannen misstänkts bland annat för att ha kört upp till kvinnor med nedvevade rutor och onanerat framför dem. Han har även bett kvinnor att titta på honom när han har gått fram till dem, med byxorna nere. Han ska även ha antastat två kvinnor vid två olika tillfällen, och ofredat två kvinnor som passerade hans fönster, där han onanerade öppet.

Ett av bevisen mot mannen är en bild som ett vittne har tagit på honom i samband med ett ofredande på en parkeringsplats. Två kvinnor som förhördes i rätten har även pekat ut mannens adress, men mannen nekar till brott.

– När det gäller bilden så har han under förundersökningen sagt att det var en tumstock som de såg och inte hans könsorgan. Han har haft olika förklaringar till vad som har hänt, säger åklagare Sonja Petterson Wallin till Hallandsposten.

Mannen har fått genomgå en personutredning som visar att han inte lider av, eller har lidit av en allvarlig psykisk störning vid tiden för de påstådda gärningarna. Mannen är tidigare ostraffad och bedöms ha en låg återfallsrisk i sexualbrott, och anses tvärtom ha ett ordnat liv, skriver Hallandsposten.

/
/
/
/
Man
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!