SVT möts av kritik för tv-programmet Spisa med Price på tur.
1 av 3
SVT möts av kritik för tv-programmet Spisa med Price på tur. - Foto: Montage SVT/Facebook
TV-kockarna skulle ha två kvinnor, enbart iklädda bikinis, för att se söta ut i bakgrunden medan de lagade mat. Deras uppgift var främst att locka tittare.
2 av 3
TV-kockarna skulle ha två kvinnor, enbart iklädda bikinis, för att se söta ut i bakgrunden medan de lagade mat. Deras uppgift var främst att locka tittare. - Foto: Faksimil SVT
Även när de skulle äta skulle kvinnorna vara halvnakna.
3 av 3
Även när de skulle äta skulle kvinnorna vara halvnakna. - Foto: Faksimil SVT

SVT sände program med lättklädda kvinnor – för att "dra till sig tittare"

SVT möts av kritik efter ett avsnitt av matprogrammet Spise med Price på tur.


De danska tv-kockarna Adam och James Price som leder tv-programmet Spise med Price har tidigare fått kritik för att använda för mycket smör och kränkt den katolska kyrkan när de använde en figur föreställande jungfru Maria som kötthammare.

Sedan förra veckan sänder SVT brödernas tv-program “Spisa med Price på tur”, repris från den sjunde säsongen som sändes i Danmark 2014 och som sändes i Sverige 2015. Nu möts SVT av kritik från tittarna.

I det avsnitt som sändes i morse befinner sig bröderna i Florens och ska tillaga hjärna. I bakgrunden står två kvinnor, Giulia och Vania, iklädda bikini. Bröderna får förklarat för sig att det är beror på att “er hjärna skrämmer bort tittarna. De drar till sig dem. Det är Italien."

Under tiden som tv-kockarna lagar mat står de i bakgrunden och "ser söta ut" som tv-kockarna själva uttrycker det. I programmet blir Giulia och Vania även jagade av männen med hjärnan i händerna, springandes i bikinis. Slutligen äter de maten, iklädda biknis, med de fullt påklädda bröderna.

Klippet uppmärksammades av Mediebruset och har väckt reaktioner hos tittare som säger att det är “helt sinnessjukt” och “äckligt” och tittare undrar “vad fan är det här?”

Faksimil TwitterFaksimil Twitter

Faksimil TwitterFaksimil Twitter

Nyheter24 har sökt SVT för en kommentar utan framgång.


SVT har tidigare fått kritik för en jättepenis de hade i ett tv-program och här är kropparna de hade kunnat använda istället.

SVT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!