Kvinnan dömdes i Östersunds tingsrätt.
Kvinnan dömdes i Östersunds tingsrätt. - Foto: TT

Mamman slog sina döttrar – nu döms hon till fängelse

I Östersunds tingsrätt dömdes mamman för grov fridskränkning, misshandel och olaga hot.


En 47-årig kvinna dömdes i Östersunds tingsrätt till skyddstillsyn samt tre månaders fängelse för att ha slagit sina barn. Mammans två döttrar var åtta och tio år gamla.

Kvinnan slog barnen med tillhyggen som bland annat ett skärp och en sopkvast. I tingsrätten dömdes hon för grov fridskränkning, misshandel och olaga hot, rapporterar SVT Nyheter.


Kvinnan dömdes även för att ha misshandlat sin man och ska betala ett skadestånd till sina döttrar på 25 000 kronor vardera.

Döttrarna berättade för sina vänner samt deras lärare att mammas brukade slå och hota dem. Socialtjänsten fick en anmälan i mars tidigare i år. De brotten som mamman dömdes för begicks i maj och juni 2016. Kvinnan döms utöver fängelsestraffet till skyddstillsyn för att hon anses vara i ett stort behöv av stöd från myndigheter.

Eftersom att en nära anhörig till döttrarna begick brotten ser domstolen allvarligt på det då det gäller barn i en beroendeställning. De har inte bara blivit fysiskt skadade, utan även barnens tillit och trygghet har skadats, rapporterar SVT Nyheter.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.