Tisdag 17 Maj
Stockholm

Två män skjutna i Borås – polisen söker gärningsmän

Polisen stängs av från sitt arbete med omedelbar verkan.
Polisen stängs av från sitt arbete med omedelbar verkan. Foto: SCANPIX SWEDEN

Igår kväll och i natt inkom två män, med flera timmars mellanrum, skottskadade till akuten i Borås. Nu undersöks händelserna som försök till mord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var igår kväll som en man stapplade in på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås med misstänkta skottskador. Polisen larmades till sjukhuset, och har efter förhör med flera personer kommit fram till att den 30-riga mannen troligtvis sköts på Hulta torg. Detta skriver Göteborgs-Posten.

– Vi håller på att höra vittnen. Vi vet ännu inte om personerna som vi hart ört kan vara vittnen till själva händelsen eller om de bara har varit i anslutning till mannen på lasarettet. Det är sådant som vi håller på att kolla upp just nu, säger Fredrik Zetterlund, inre befäl vid polisen i Borås, till GP.

Men mannen är inte den enda som har skjutits i Borås i natt. Vid 04.26 larmades polisen om en skottlossning i ett annat område i Borås. När de sökte efter mannen hittade de honom inte – han hade redan själv hunnit komma till Södra Älvsborgs sjukhus.

– En skottskadad man kom själv in till Södra Älvsborgs sjukhus, han förefaller vara träffad av ett par skott, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl hos polisen i region väst, till GP.

Mannen uppges vara född 1994 och skadeläget är oklart. Polisen har ännu inte lyckats förhöra honom.

Polisen försöker nu lokalisera var mannen har blivit skjuten utifrån olika vittnesuppgifter.

Båda händelserna uppges rubriceras, och undersökas, som försök till mord. De båda männen vårdas på sjukhus.

Två rivaliserade gäng i konflikt

De senaste åren har Borås drabbats av flera våldsdåd mellan två rivaliserade gäng som är i konflikt med varandra. Det är ännu oklart om de skottskadade männen har kopplingar till gängen, skriver GP.

Kommentera
Kopiera länk
Dela