Tusentals hushåll är utan el och träd faller på både hus och vägar.
Tusentals hushåll är utan el och träd faller på både hus och vägar. - Foto: TT

Kraftigt oväder orsakar kaos: "Håll er inomhus"

Räddningstjänsten varnar nu invånarna i Västernorrland från att gå ut på grund av storm.


Ett djupt lågtryck passerar just nu Västernorrland och det blåser rejält. Det har kommit in fler alarm om rasade träd över vägar och hus, även tågtrafiken är drabbad – men räddningstjänsten kan inte hjälpa till då det är för farligt.

– Det är för farligt för vår personal att vara ute, säger Örjan Stenlund inre befäl på räddningstjänsten Medelpad, till Aftonbladet.

Nu uppmanas invånare att hålla sig inomhus då det kan vara farligt att ta sig fram på vägarna.

Sundsvall tidning rapporterar även om strömavbrott som drabbat tusentals. Men läget är så allvarligt att elbolaget Eon inte vågar skicka ut sina montörer.

– Jag tror ingen i det drabbade området var beredd på att det här kunde hända, med de här byiga vindarna. Det låg inte i Klass 1-varningen, säger Anders Klemedsson, driftschef på Eon, till Expressen.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Påkörd person i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm får grönt ljus för miljözon i city

EU-kommissionen har nu godkänt Stockholms nya miljözon som innebär att bensin- och dieselbilar portas, rapporterar lokaltidningen Mitti.