Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Personliga tränaren: "Du behöver inte dricka proteinpulver"

- 31/08/2016, 20:11 -
Rikard Wendt tycker att man ska lugna ner sig lite med intaget av proteinpulver.
1 av 3

Rikard Wendt tycker att man ska lugna ner sig lite med intaget av proteinpulver.

Privat bild/TT

Han anser att om du bara motionerar så är det onödigt med proteinpulver.
2 av 3

Han anser att om du bara motionerar så är det onödigt med proteinpulver.

Privat bild

Om du däremot äter en dålig kost kan kosttillskott vara en väg att gå.
3 av 3

Om du däremot äter en dålig kost kan kosttillskott vara en väg att gå.

TT

Personliga tränaren Rikard Wendt tycker att det blivit en hets med proteinpulver.

Löven har börjat falla på marken och kylan har börjat dra in över Sverige, och med det fylls gymmen i vårt avlånga land.

Diskussionen huruvida proteinpulver behövs i samband med träning har debatterats ofta och länge. Nyheter24 tog ett snack med personliga tränaren Rikard Wendt för att kolla om det verkligen är värt att lägga pengarna på proteinpulver.

– Grejen är ju det att du behöver protein oavsett om du tränar eller inte, men frågan är om du behöver proteinpulver. Om du äter en bra kost och tränar tre gånger i veckan så behöver du antagligen inte det.

Rikard som har fler år bakom sig som personlig tränare menar att många slarvar med kosten.

– Många som slarvar ersätter den "vanliga" kosten med kosttillskott. Det är viktigt att se kosttillskott som just ett extra tillskott och inte ersätta den vanliga maten med det.

Desto mer du tränar, desto mer protein behöver du. Men en riktlinje är att två gram protein för varje kilo du väger är det som kroppen kan ta emot.

– Nu ser man folk på gymmet som springer runt med shakes och tränar två till tre gånger i veckan. Jag tror det har blivit lite som så att personer tror att om de ska ha resultat så måste de äta proteinpulver, men så är det inte.

Tror du att folk slarvar med kosten för att det finns en lättare utväg?

– Det kan nog absolut vara så att de vet om att de kan ta en proteinshake och tar det istället för en bra måltid, säger Rikard.

Ladda ner vår app för fler nyheter.

Dricker du proteinpulver?