Perfekta studentboendet?
1 av 3
Perfekta studentboendet? - Foto: Montage (Flickr, Emojipedia, Pixabay)
Det skulle bli asylboende men...
2 av 3
Det skulle bli asylboende men... - Foto: Allie_Caulfield - Flickr
Företaget öppnar upp för att bli studentboende.
3 av 3
Företaget öppnar upp för att bli studentboende. - Foto: Jurek Holzer / SvD /SCANPIX

Företaget ville lansera fartyg som asylboende – satsar istället på studenter

Som lösning på många studenters ständiga sökande efter ett boende har företaget bakom den så kallade "asylbåten" ett förslag.


Det har under en längre tid rapporterats om ett fartyg som skulle omvandlas till ett boende för asylsökande. Bolaget bakom, Floating Accomodation, har dock haft riktigt svårt att få igång verksamheten.

Under flera tillfällen har verksamheten ställts in och Migrationsverket menar att fartyget Ocean Gala inte uppfyller kraven för att bli ett asylboende. Därför bestämmer sig företaget för att göra en helomvändning och lansera det flytande boende för studenter istället.

I lördags skrev ledarskribenten Susanne Sjöstedt en ledartext i Allehanda om att låta båten förvandlas till studentbostäder – och företaget var snabba på att nappa.

– Vi känner väl till boendekrisen bland studenter i Sverige och vi ser Ocean Gala som en kreativ lösning på ett stort problem, säger Kjell Tandberg på Floating Accomodation till Allehanda.

I New Orleans användes fartyget som studentbostäder efter orkankatastrofen Katrina 2005. Nu återstår det bara att se om regeringskansliet – eller Migrationsverket om idén om asylboende finns kvar – nappar på förslaget.

Du kan också läsa om var i Sverige det är svårast att få tag i en studentbostad eller var i Stockholm man kunde hitta en lägenhet helt utan någon kötid.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle ett fartyg vara ett perfekt studentboende?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.