Nya uppgifter om sommarstugemordet: "Av betydelse"

- 09/09/2016, 12:57
Paret har nu häktats och misstänkts på sannolika skäl för mordet.
1 av 3

Paret har nu häktats och misstänkts på sannolika skäl för mordet.

TT

Den 41-åriga kvinnan som misstänks för sommarstugemordet uppges vara parets dotter.
2 av 3

Den 41-åriga kvinnan som misstänks för sommarstugemordet uppges vara parets dotter.

TT

Kvinnan misstänks för att vara ute efter pengar.
3 av 3

Kvinnan misstänks för att vara ute efter pengar.

TT

Polisen misstänker att det är den 41-åriga kvinnan har övertalat sin sambo att mörda föräldrarna.

I fredags förra veckan häktades den 41-åriga kvinnan och hennes 18-åriga sambo, misstänkta för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar i sommarstugan utanför Arboga den 3 augusti.

Polisen misstänker att den 41-åriga kvinnan har övertalat den unge mannen till att genomgå morden. Enligt personer i Eskilstunas afghanska minoritet, som Expressen har pratat med, har 41-åringen haft ett stort inflytande över 18-åringen och kunnat styra honom som hon förmår.

– Han var hennes vapen, har en person med insyn i kretsen kring 18-åringen sagt, berättade en person för Expressen.

Enligt en källa till Expressen tror polisen att det är den 18-årige mannen som har attackerat föräldrarna, och att kvinnan har befunnit sig i närheten för att se till att planen går i lås.

– Man misstänker att hon fanns med i sommarstugan och tittade på när pojkvännen högg med kniven, berättar källan för Expressen.

– Hon kan också ha suttit kvar i bilen utanför med motorn i gång.

Till följd av attacken dog pappan, medan mamman vaknade av huggen och larmade SOS.

Nu framkommer nya uppgifter som anses viktiga för utredningen. Pappan ska ha planerat att sälja sommarstugan, som under många år hade varit ett paradis för familjen. En oas för den 41-åriga kvinnan, beskriver en vän till familjen det.

Bostadsaffären hann inte gå igenom innan pappan mördades, skriver VLT.

– Jag vet att hon älskade att vara där, fiska kräftor, sola, bada och ta med sig olika parters dit. Jag har också hört att hennes föräldrar tänkte sälja men jag vet inte säkert, berättar en bekant till familjen för VLT.

Paret hade redan varit i kontakt med en mäklare och förberedde sig på att de tillbringade sin sista sommar i stugan. Den 3 augusti levererades en container till sommarstugan och den 68-årige mannen tömde flera förråd och uthus på tomten.

Enligt rättsexperten Sven-Erik Alhem kan uppgiften ha betydelse för mordutredningen.

– Om det förhöll sig så kan det ha betydelse. Speciellt om 41-åringen kände till det här, säger Sven-Erik Alhem.

Alhem menar att utredarna nu har uppgiften att försöka få fram vem eller vilka som kände till att sommarstugan skulle säljas.

– Sådana här uppgifter är av betydelse när det gäller förhör med misstänkta och utomstående. Att stugan skulle säljas låter anmärkningsvärt men från det anmärkningsvärda är det ett långt steg till att man kan fastställa vem eller vilka som har deltagit i planen för dådet, berättar Alhem för VLT.

Makens misstänksamma död

Det finns sedan tidigare misstankar om att den 41-åriga kvinnan har inblandning i dödsfallet på maken som dog plötsligt förra året.

Några månader tidigare hade maken under en semesterresa även fått en spruta av kvinnan. Det är oklart vad sprutan innehöll, men den gjorde honom väldigt sjuk, skriver Expressen.

Några månader innan makens dödsfall tecknade hon en livförsäkring med maxbeloppet 2,5 miljoner kronor, i makens namn. Kvinnan stod som förmånstagare, och maken var helt omedveten om försäkringen.

Men enligt en släkting till maken hade han redan skrivit på en skilsmässoansökan. Förhållandet med 41-åringen ska ha präglats av destruktivitet, hot och droger.

Spekulanter menar att den 41-åriga kvinnan har ett stort intresse för pengar och att detta är motivet för morden på föräldrarna.