Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

14-årig flicka attackerad nära skola – polisen jagar hotfull man

- 09/09/2016, 09:27 -
Två skolor i Borås har stängs ner.
1 av 3

Två skolor i Borås har stängs ner.

Google Maps

Bland annat Erikslundsskolan.
2 av 3

Bland annat Erikslundsskolan.

Google Maps

Efter hotfull man attackerat 14-årig flicka med vasst föremål.
3 av 3

Efter hotfull man attackerat 14-årig flicka med vasst föremål.

Google Maps

Polisen jagar just nu en man som uppträdde hotfullt och attackerade en ung tjej utanför en skola i Borås.

En flicka i 14-årsåldern har angripits av en man beväpnad med ett vasst föremål, som inte ska vara en kniv. Enligt polisen skedde attacken nära en skola i Borås.

Google Maps

Händelsen ska ha skett vid 8.30 på fredagsmorgonen nära Erikslundsskolan i Borås. Mannen ska ha uppträtt hotfullt och flickan fick ett skärsår på armen, skriver polisen på sin hemsida.

Två skolor har stäng medan utredning pågår.

– Vi håller på att vidta åtgärder i närområdet. Det handlar om att vi kommer att plocka in eleverna i skolan tills vi fått ett annat besked, säger Bo Hansson, säkerhetschef vid Borås stad, till Borås Tidning.

Mannen jagas just nu av polis i området med flera poliser på plats. Han beskrivs som i 35-40-årsåldern, 180-190 centimeter lång, svartklädd med luvtröja, skägg och ljusbrunt hår.

UPPDATERING: Polisen skriver på sin hemsida att attacken var riktat personligen mot flickan och att inga andra skolelever utsätts för fara. Skolorna öppnas igen under dagen. Flickan ska också ha utsatts för ofredande av samma man tidigare – och då anmält händelsen.