Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här slogs nytt värmerekord i dag – varmaste dagen i Sverige på 157 år

- 15/09/2016, 13:11 -
I Halmstad var det värmerekord under onsdagen.
Bilden är från Stockholm.

I Halmstad var det värmerekord under onsdagen. Bilden är från Stockholm.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Sommarvärmen tycks hänga kvar, ett litet tag till så passa på att njut. I vissa delar av Sverige slog det nämligen rekor.d

Känns det som att sommaren är slut?

Tänk om. Under onsdagen slogs nämligen ett 157 år gammal värmerekord i Sverige. Och under torsdagen ligger värmen kvar.

Men passa på at njuta av värmen medan du kan.

– Det är sista sucken. Vill man njuta av vädret får man passa på i dag, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI till Aftonbladet.

Det var i Halmstad som den historiska hettan slog till. Hela 27,6 grader var det i luften, vilket är den högsta temperaturen i staden sedan mätningarna började för snart 160 år sedan.

– Det har varit väldigt höga temperaturer. Förutom Halmstad som hade sin högsta septembertemperatur sedan mätningarna började 1859 var det flera andra städer, Växjö, Göteborg och Borås, som hade sina högsta septembersiffror sedan 1983, säger Frost på SMHI.

I hela landet har det den senaste veckan varit högre medeldygnstemperaturer än normalt. Men efter torsdagen kommer det gå mot normalare temperaturer, skriver Aftonbladet.

Ska du njuta av värmen?